Barnskötare till Granbackens förskola

Barnskötare till Granbackens förskola

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en barnskötare till Granbackens förskola!

Granbackens förskola finns i nybyggda lokaler inbäddad i Bulltofta rekreationsområde dit barn och pedagoger ofta beger sig. Vi har en uppvuxen, inspirerande och utmanande förskolegård där barnen erbjuds stora lekytor för fysisk aktivitet, små krypin och platser för undervisning utomhus. På förskolan finns även ett välutrustat förskolebibliotek.

Utöver förskolans åtta avdelningar har vi två gemensamma torg för utforskande och möten mellan barn och pedagoger. Vi arbetar utifrån ett projekterande och utforskande arbetssätt med hjälp av sommaruppdrag som förbinder barnens lärande under förskoleåren. Våra fokusområden är hållbar utveckling genom hälsa, natur och miljö.

Granbackens förskola ingår i ett förskoleområde där vi strävar efter likvärdighet, samsyn, en stark värdegrund och kollegialt lärande. Vi vill på olika sätt vidareutveckla våra verksamheter samt dig som arbetar hos oss.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Barnens delaktighet och inflytande är en självklarhet i ditt arbete. Du har ett förhållningssätt där du sätter barnet i första rummet och värdesätter en god dialog med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Du som söker har minst två års erfarenhet av arbete som ordinarie barnskötare på en förskoleavdelning. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för att arbeta ur ett hälsofrämjande och miljömedvetet perspektiv med barnens lärande i fokus. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Du värdesätter ett kollegialt lärande och anser att man med ett välfungerat samarbete kan komma långt. Ditt arbete präglas av lyhördhet och tydlig respekt för individen.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-02-01, eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Jennie Åkerlind
Telefon 0721-64 69 91
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (14 dagar kvar)