BI-utvecklare

BI-utvecklare

Arbetsuppgifter

Malmö stad, Stadskontoret, Systemutvecklingsenheten inom Ekonomiavdelningen söker BI-utvecklare.

Vi utökar vårt team med en nyinrättad tjänst som BI-utvecklare med inriktning QlikSense som vill vara med och utveckla stadens beslutsstöd för ekonomi- och uppföljningsområdet inom ekonomiavdelningens uppdrag. I dagsläget anlitar vi externt konsultstöd för att bygga och utveckla beslutsstöd i verktyget QlikSense men nu är det dags att hämta hem denna kompetens och din roll blir att utveckla och förvalta detta uppdrag.

Som BI-utvecklare får du möjligheten att arbeta med hela processen dvs. att tillsammans med dina kollegor och verksamheten kartlägga verksamhetens behov och utifrån detta ansvara för att bygga, testa och slutleverera applikationer i stadens beslutsstödsverktyg, samt förvalta, supportera, utbilda och arbeta med användaradministration. Stadens beslutsstödverktyg benämns KOLL som primärt i dagsläget baseras på analysverktyget QlikSense.

Du kommer att ha ett stadsövergripande perspektiv med förmågan att utveckla och förbättra beslutsstödets visualisering och användarvänlighet och se möjligheter framåt. Du kommer tillsammans med dina kollegor ha nära kontakt och samarbete med stadens förvaltningar och övriga stödfunktioner. I uppdraget ingår att som expertstöd delta i olika utvecklingsgrupper, projekt och nätverk och på så sätt kunna utveckla och bygga applikationer för att tillgodose verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen med för uppdraget relevant inriktning samt utbildning inom Qlik. Du har har en helhetssyn, är utvecklingsinriktad med en hög servicegrad.

Du har grundläggande kunskaper om BI-lösningar, SQL, MBI, datamodellering, ETL processer samt flerårig erfarenhet av att ha utvecklat och byggt applikationer i QlikView, samt gärna ett par års erfarenet av QlikSense. Du har goda kunskaper och fallenhet för visualisering och förståelse för ekonomiprocesser. Du har erfarenhet av offentlig verksamhet.

Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp, du är kommunikativ och har intresse av att lyssna in. Du är analytisk, metodisk, och uthållig med en stark drivkraft.

För dig är det naturligt att skapa goda relationer och värdefulla nätverk. Du har förmågan att förstå verksamhetens behov och sätta dig in i och beskriva komplexa data eller systemsamband. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Systemutvecklingsenheten, är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret som ansvarar för stadens ekonomisystem och rapporteringsverktyg. Enheten består i dagsläget av 11 medarbetare.

Du kommer till en positiv och trivsam miljö. Enheten består av engagerade, drivna och kompetenta medarbetare där du ges möjligheter till en inspirerande kollegial arbetsmiljö med löpande kompetensutveckling med möjlighet att delvis arbeta hemifrån.

Vi sitter i centrala Malmö med bara fem minuters promenad till tåg och busstationer vid triangeln. Här finns både affärer och restauranger alldeles runt hörnet.

Ekonomiavdelningen har ett kommunövergripande ansvar för ekonomistyrning, finansiering, redovisning, uppföljning, mål, statistik, upphandling samt affärssystem.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Efter överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Susanne Eliasson
Telefon 0701-641669
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (56 dagar kvar)