Arbetsförman/driftledare sökes till Specialtransporter

Arbetsförman/driftledare sökes till Specialtransporter

Arbetsuppgifter

Specialtransporter är en sektion inom serviceresor vars uppdrag är att köra skolskjuts och färdtjänst åt malmöbor som sitter i rullstol och som inte kan resa med personbil.

Specialtransporter har 4 arbetsförmän som tillsammans ansvarar för specialtransporters trafikledning av planerade resor och är ett direkt stöd till färdtjänstförarna i att lösa de dagliga uppgifterna och uppkomna händelser. Man tjänstgör var 4:e helg och då har man även ansvar för bemanningen Beredskap ingår i tjänsten och är fördelad på fyra arbetsförmän. Beredskapen är schemalagd när inte kontoret är bemannat.

Man ingår i ett team där man gemensam ansvarar för att lyfta problem och frågeställningar i verksamhets- och kundrelaterade sakfrågor med samordnare och sektionschef. Och bidrar med förslag om förbättring och utveckling av den operativa verksamheten.

Serviceresor ska under hösten byta planeringssystem och då är det viktigt att delta och engagera sig i att utveckla arbetsrutiner så att verksamheten kan maximera effekten av ett nytt modernt system.

Kvalifikationer

Du som vill arbeta som arbetsförman hos oss har goda ledaregenskaper med genuint intresse av andra människor. Du har förståelse för människors olika förmåga och kan involvera och engagera medarbetarna till att vilja utveckla och förbättra verksamheten för att kunna ge malmöborna en bra service.

Du är bra på att skapa goda relationer med kolleger inom den egna verksamheten så väl som i andra verksamheter i Malmö stad. Vårt uppdrag är att utföra tjänster med god service och hög kvalitet och det gör vi genom att ständigt utvärdera vårt eget arbete och tillsammans utveckla och förbättra vårt arbetssätt.

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, och gärna någon form av vidareutbildning inom transport/logistik. Du förutsätts kunna hantera situationer under tidspress utan att tappa fokus på uppdraget. Du har minst 3 års erfarenhet av att arbeta på en på beställningscentral eller med trafikledning inom färdtjänst eller taxiverksamhet

God lokalkännedom om Malmö är ett plus om du ska lyckas med en bra trafikplanering i detta uppdrag. Du har även goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Kommuntjänster har drygt 500 anställda inom sju olika verksamhetsområden. Uppdraget är att tillhandahålla kvalitativa, hållbara och kostnadseffektiva tjänster till Malmö stads förvaltningar och till Malmöborna. Kommuntjänster erbjuder likvärdig service för alla, hög tillgänglighet och professionellt bemötande.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast 2022-11-01.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Margareta Tidfält
Telefon 040-349741
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (6 dagar kvar)