Upphandlingschef till MKB Fastighets AB

Upphandlingschef till MKB Fastighets AB

Tjänstebeskrivning

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision "Hem för var och en" och delar du vår övertygelse lovar vi dig världens roligaste jobb och arbetsplats.

Har du flerårig erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och vill vara med och utveckla MKB:s affär? Är du en erfaren ledare som värnar om medarbetarna som den viktigaste tillgången för verksamhetens framgång? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som upphandlingschef till MKB Fastighets AB.

Tjänsten är på heltid och startdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Arbetsuppgifter
MKB har dagligdags ett stort behov av upphandlade varor, tjänster och entreprenader för att bedriva en fastighetsförvaltande verksamhet. Vi söker nu en upphandlingschef som ska leda MKB:s upphandlingsgrupp i detta arbete. Som upphandlingschef ansvarar du också för bolagets arkiv-och diariefunktion som t.ex. ansvarar för hanteringen av förfrågningar kring allmän handling. I rollen som upphandlingschef ingår personalansvar för sex medarbetare såväl som budget-och verksamhetsansvar.

De viktigaste arbetsuppgifterna och ansvarsområdena i tjänsten är:
  • Bedriva strategisk och operativ ledning och uppföljning av verksamheterna med fokus på goda affärer och hög kundnytta
  • Säkerställa att upphandlingar sker enligt plan och att tillsammans med medarbetarna planera för kommande behov.
  • Bedriva ett aktivt utvecklingsarbete avseende rutiner och processer för verksamheterna.
  • Skapa förståelse för och utbilda MKBs organisation i offentlig upphandling och offentligrättsliga frågor.
Som upphandlingschef arbetar du nära vår bolagsjurist, administrativ chef och övriga stabsfunktioner inom bolaget.

Krav på person

Utbildning/erfarenhet
Vi söker dig som är en erfaren ledare och är trygg i ditt ledarskap. För att lyckas i rollen som upphandlingschef ser vi att du har:
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med upphandling
  • Mycket goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling och övriga lagar/regler inom offentlig verksamhet, till exempel offentlighets- och sekretesslagen.
  • Akademisk examen eller motsvarande inom juridik/ekonomi eller liknande, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
Som person är du drivande, strukturerad och analytisk och är mån om att leverera ett resultat med hög affärsmässighet och god kundnöjdhet. Du är en tydlig kommunikatör i både tal och skrift. Då tjänsten har många olika kontaktytor ställs krav på god samarbetsförmåga, prestigelöshet och förmåga att bygga och underhålla relationer.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Plats: Huvudkontoret i Malmö

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Carolin Ericsson på 0733-537504. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag 6 maj (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

MKB Fastighets AB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med över 300 anställda. Med drygt 23 000 lägenheter och 1 000 kommersiella lokaler, till ett värde av ca 33 miljarder kronor, och med 32 procent av hyresmarknaden är MKB det största fastighetsbolaget i Malmö.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ certifierade fastighetsbolaget.

Du erbjuds arbete i en trevlig organisation där man lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och där tre kärnvärden; modiga, enkla och tillsammans, ligger till grund för det arbetet. Dessutom har vi jättegott kaffe!

Sökord: Upphandlingschef, upphandling, juridik, LOU, ledarskap, ledare, personalansvar, MKB, fastighet