LFV SÖKER DIG SOM VILL VARA MED OCH LEDA UTVECKLINGEN AV FRAMTIDENS FLYGTRAFIKTJÄNSTER

LFV SÖKER DIG SOM VILL VARA MED OCH LEDA UTVECKLINGEN AV FRAMTIDENS FLYGTRAFIKTJÄNSTER

FLIGHT DATA OPERATOR TILL ATCC MALMÖ

LFV erbjuder flygtrafikledningstjänster och flygplatsrelaterade tjänster såväl nationellt som internationellt. LFV är kända för innovativa lösningar där fjärrstyrda torn är ett exempel. LFV är nu inne i ett omfattande förändringsarbete i en bransch som är i stor förändring med avreglering och nya förutsättningar.

För att ersätta en vakans söker vi en Flight Data Operator, FDO, till vår kontrollcentral på Malmö/Sturup. Tillsättning sker under våren 2019.

Din roll
I befattningen som Flight Data Operator svarar du med att förse det operativa flygledningssystemet TopSky med korrekt och aktuell färdplansinformation, vara färdplansspecialist och spindeln i nätet i den operativa verksamheten. Till din hjälp i arbetet har du modern IT teknik. I tillägg kan du komma att tjänstgöra i utbildningssimulatorn för flygledare.

Arbetet innebär treskiftstjänstgöring, årets alla dagar.

Vi söker dig som har
  • grundläggande högskolebehörighet
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • god syn (synskärpa 1,0 med korrigering), normal hörsel (eventuellt med hjälpmedel) och normalt färgseende
  • god kunskap och erfarenhet av Officepaketet
Du ingår i en arbetsgrupp med ny sammansättning varje dag, där ni är beroende av varandra för att lösa uppgifterna. Du har god samarbetsförmåga och tar ansvar för en god arbetsmiljö. Du arbetar också stundtals ensam och självständigt och behöver ha en god beslutsförmåga.

Arbetstempot varierar och stundtals är arbetsbelastningen hög, vilket kräver en mycket god förmåga att prioritera bland arbetsuppgifterna. För att klara av arbetet på bästa sätt bör du vara stresstålig, lösningsorienterad och flexibel.

Verksamheten är regelstyrd och kräver att du följer föreskrifter och gällande bestämmelser. Du är analytisk och noggrann.

Tidigare erfarenhet av operativt arbete från flygverksamhet, ledningscentral eller annan verksamhet som bedöms likvärdig är meriterande.

Du kommer att genomgå urvalstest och kan därefter komma att väljas ut för intervju. I det slutgiltiga urvalet läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper och meriter, samt att du har förståelse för och kommer att agera utifrån LFV och NUACs värderingar.

Utbildning
Utbildningen till FDO inleds med grundutbildning, Basic ATS, förlagd till flygtrafikledningsskolan Entry Point North vid Malmö Airport, Sturup. Där startar kursen den 9 september 2019 och pågår under ca 7 veckor. Därefter tar specialistutbildningen vid, varvad teoretisk och praktisk utbildning under ca 7 månader. Denna delen av utbildningen genomförs på ATCC Malmö, Sturup.

Under utbildningen har du tidsbegränsad anställning.

Anställning
Efter godkänd utbildning blir du tillsvidareanställd på ATCC Malmö.

Tjänsten kan komma att kräva att du är svensk medborgare. Du kommer att bli föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering. LFV tillämpar drogtest.

För mer information är du välkommen att kontakta
Gruppchef Camilla Neckmar Kristensson, 0733-12 15 83, camilla.neckmar@lfv.nuac.eu

Fackliga frågor besvaras av
Sofia Andréen, ST flygledning inom LFV/NUAC, sofia.andreen@lfv.nuac.eu

För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta
Åsa Schumann, HR Business partner, 0708-39 92 81

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 24 mars.

Visst urvalsarbete kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut.
Mer info
Kontaktperson Camilla Neckmar
Telefon 0733-121583
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning för civil och militär luftfart med tillhörande tjänster. Våra flygledare leder dagligen cirka 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter att driva digitaliseringen inom flera olika områden. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
LFV är certifierat enligt ISO9001 & 14001 samt uppfyller kraven för ISO27001 & 15489.