FLIGHT DATA OPERATOR

FLIGHT DATA OPERATOR

LFV SÖKER DIG SOM VILL VARA MED OCH LEDA UTVECKLINGEN AV FRAMTIDENS FLYGTRAFIKTJÄNSTER

ATCC MALMÖ SÖKER FLIGHT DATA OPERATOR

LFV erbjuder flygtrafikledningstjänster och flygplatsrelaterade tjänster såväl nationellt som internationellt. LFV är kända för innovativa lösningar där fjärrstyrda torn är ett exempel. LFV är nu inne i ett omfattande förändringsarbete i en bransch som är i stor förändring med avreglering och nya förutsättningar.

För att ersätta en vakans söker vi en Flight Data Operator, FDO, till vår kontrollcentral på Malmö/Sturup. Tillsättning sker under våren 2021.

Din roll
I befattningen som Flight Data Operator svarar du med att förse det operativa flygledningssystemet TopSky med korrekt och aktuell färdplansinformation, vara färdplansspecialist och spindeln i nätet i den operativa verksamheten. Till din hjälp i arbetet har du modern IT teknik. Det kan även tillkomma andra arbetsuppgifter som till exempel att tjänstgöra i utbildningssimulatorn för flygledare.

Arbetet innebär treskiftstjänstgöring, årets alla dagar.

Din profil
Vi söker dig som har:
  • grundläggande högskolebehörighet
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • god syn (synskärpa 1,0 med korrigering), normal hörsel (eventuellt med hjälpmedel) och normalt färgseende
  • god kunskap och erfarenhet av Officepaketet
Du ingår i en arbetsgrupp med ny sammansättning varje dag, där ni är beroende av varandra för att lösa uppgifterna. Du har god samarbetsförmåga och tar ansvar för en god arbetsmiljö. Du arbetar också stundtals ensam och självständigt och behöver ha en god beslutsförmåga.

Arbetstempot varierar och stundtals är arbetsbelastningen hög, vilket kräver en mycket god förmåga att prioritera bland arbetsuppgifterna. För att klara av arbetet på bästa sätt bör du vara stresstålig, lösningsorienterad och flexibel.

Verksamheten är regelstyrd och kräver att du följer föreskrifter och gällande bestämmelser. Du är analytisk och noggrann.

Tidigare erfarenhet av operativt arbete från flygverksamhet, ledningscentral eller annan verksamhet som bedöms likvärdig är meriterande.

Du kommer att genomgå urvalstest och kan därefter komma att väljas ut för intervju. I det slutgiltiga urvalet läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper och meriter, samt att du har förståelse för och kommer att agera utifrån LFV värderingar.

Tjänsten kan komma att kräva att du är svensk medborgare. Du kommer att bli föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering. LFV tillämpar drogtest.

Anställning
Anställningen som FDO inleds med en utbildning och en tidsbegränsad anställning. Efter godkänd utbildning blir du tillsvidareanställd på ATCC Malmö.

Utbildningen till FDO inleds med grundutbildning, Basic ATS, förlagd till flygtrafikledningsskolan Entry Point North vid Malmö Airport, Sturup. Därefter tar specialistutbildningen vid, varvad teoretisk och praktisk utbildning under ca 7 månader. Denna del av utbildningen genomförs på ATCC Malmö, Sturup.

För mer information är du välkommen att kontakta
Gruppchef Camilla Neckmar Kristensson, 0733-12 15 83, camilla.neckmar@lfv.se

Fackliga frågor besvaras av
Leena Andersson, ST flygledning inom LFV, leena.andersson@lfv.se

För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta
Sofie Kihlström, HR Business partner, 0721-452872

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 14 maj 2021
Visst urvalsarbete kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lfv.se
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.