Utbildare inom Elteknik

Lernia · Utbildning · 10 mars

Om jobbet

Arbetsuppgifter

Är du en erfaren elektriker och vill dela med dig av dina kunskaper? Lernia Utbildning i Malmö förstärker organisationen med en utbildare inom elteknik. Vi söker en utbildare i Malmö med vilja och förmåga att arbeta med människor och som trivs med att arbeta i ett team av medarbetare. Lernia Utbildning erbjuder utbildnings- och matchningstjänster till individer via arbetsförmedlingar, kommuner och myndigheter. I rollen ska du självständigt driva och utveckla utbildningen i samråd med den ledningsgrupp av näringslivsrepresentanter som styr utbildningens innehåll och utformning. Du kommer att utbilda på såväl grund- som spetsnivå inom ramen för våra gymnasiala vuxenutbildningar. Utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskaper inför arbete och anställning i branschen. Arbetet kräver att har god pedagogisk förmåga. Dina arbetsuppgifter består bland annat i att coacha och motivera deltagarna i deras personliga såväl som kunskapsmässiga utveckling. Du får tillsammans med ditt arbetslag arbeta under stort ansvar med att planera, genomföra och följa upp utbildningar inom området. Tjänsten innebär utbildning i både praktiska och teoretiska ämnen. Du kommer att få träffa deltagare från många olika kulturer och faser i livet. Arbetet innebär även viss administration och annat kontorsarbete.

Formell kompetens

Du har lägst gymnasiekompetens från elprogrammet eller motsvarande kompetens. Lärarbehörighet och allmän el-behörighet är starkt meriterande.

Din bakgrund

Du har flerårig vana av kvalificerat yrkesarbete, gärna som elektriker är väl insatt i regelverket inom området. Vi ser gärna att du har arbetsledarerfarenhet samt pedagogisk erfarenhet och intresse för vuxnas lärande. Du ska kunna undervisa både praktiskt och teoretiskt och vana att arbeta med kursmål är meriterande. Du behöver även ha matematikkunskaper på gymnasienivå eftersom en del av kurserna i el-utbildningen innebär att eleverna behöver repetera sina matematikkunskaper. Arbetet kräver att du är drivande i att utveckla våra utbildningar och för att göra det ska du ha ett bra kontaktnät inom branschen. Att du har god datorvana är en förutsättning då delar av kommunikationen med deltagarna sker via en lärportal på internet. Lernia erbjuder både närlärande och flexibel undervisning.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, där rätt inställning är av avgörande betydelse. Det är viktigt att du verkligen brinner för att deltagarna ska lyckas i utbildningen och få ut mesta möjliga av sin tid hos Lernia. Du ska se möjligheter, har mycket god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig. Vi söker dig som kan tänka i nya banor och är ansvarstagade som person. Vi ser gärna att du är utåtriktad, kreativ och lösningsfokuserad. Du ska arbeta för att skapa trivsel och gemenskap och kommer att fungera som mentor för våra deltagare. Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med deltagare, kollegor och chef är det viktigt att du är kommunikativ och trivs med samarbete. Du känner dig bekväm med tekniska hjälpmedel och digitala plattformar. Som person har du även förmåga och vilja att utveckla människor och tillämpa olika pedagogiska metoder. Du är duktig på att samarbeta men även att ta egna beslut samt skapa och vårda kundrelationer. Eftersom deltagarna har ett individuellt studieupplägg och varierande behov ska du kunna arbeta självständigt och med stor flexibilitet. Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning på deltid/heltid med placering i Malmö.

Tillträdesdag

20 mars år 2017

Information

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta verksamhetschef/rektor Annika Adolfsson, annika.adolfsson@lernia.se tel. 0703-493575.
Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök omgående.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Ring Annika Adolfsson, 0703-49 35 75

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 mars

Om företaget

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.
Besök gärna www.lernia.se