Erfaren systemutvecklare till LFV

Erfaren systemutvecklare till LFV

Hos LFV har du möjlighet att vara med forma framtidens flygtrafiktjänst! Vi söker nu en erfaren systemutvecklare som vill bidra med sina kunskaper i ett engagerat team. Har du djupa kunskaper inom Linux och Java och vill hitta din nästa utmaning kanske det är dig vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Som systemutvecklare hos Luftfartsverket tillhör du ett systemutvecklingsteam som idag består av sju medarbetare men som är i expansiv fas. Som senior systemutvecklare i TU's systemutvecklingsteam kommer du att arbeta med varierade IT- och programmeringsuppdrag inom LFVs olika verksamheter i en omväxlande och utmanande miljö. Du kommer att tillhöra ett agilt utvecklingsteam där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
 • Utveckling, test och dokumentering
 • Drift och förvaltning
Du kommer att arbeta i våra pågående externa och interna projekt i nära samarbete med dina kollegor. Våra system bygger primärt på kontainerbaserade mikrotjänster (Java) i Linux-miljö. Just nu migrerar vi miljön från bare-metal till OpenShift (Kubernetes.) Vår ambition att automatisera det dagliga arbetet är i linje med vårt agila arbetssätt och DevOps (CI/CD). ). Vi utvärderar och utvecklar ständigt vårt agila arbetssätt.

Några av teknologierna du kommer att arbeta med:
 • Linux (Ubuntu)
 • Java
 • Spring
 • OpenShift / Kubernetes / Docker
 • Databaser: PostgreSQL, MS SQL Server
 • Maven / Nexus
 • GitLab
Din profil

Vi söker dig som har:
 • Relevant examen inom IT, exempelvis systemutveckling, systemvetare, civilingenjör eller motsvarande och har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom detta område.
 • Lång/djup erfarenhet av systemutveckling (gärna Java)
 • God kompetens av utveckling inom Linux-miljön.
 • Kunskap av databaser såsom PostgreSQL, MS SQL Server, med flera.
 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta agilt, Lean och/eller DevOps.
 • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Du lockas av ett varierat arbete där du agerar på eget initiativ, tar ansvar för resultat med hög kvalitet och samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål. Som person är du analytisk, problemlösande och kommunikativ. Du har en förmåga att vara proaktiv och snabbt sätta dig in i nya projekt. Extra roligt är det om du har ett intresse för flyg.

Ansökningsförfarande

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort är Malmö/Sturup.

Innan anställning genomför vi en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Vi erbjuder ett utvecklande arbete tillsammans med engagerade, lösningsorienterade och nytänkande kollegor.

LFV samarbetar med Skill i denna rekrytering. Har du frågor är du välkommen att ta kontakt med ansvarig rekryterare Martina Arrelid, martina.arrelid@skill.se, 011-19 94 72.

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Kontaktperson Martina Arrelid
Telefon 011-199472
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 2 juni 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

LFV gör just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar. Organisationen växer och söker därför dig som vill vara med och forma framtidens flygtrafiktjänst. Hos LFV kan du vara med och bidra till smarta lösningar för morgondagens flyg.

LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning för civil och militär luftfart med tillhörande tjänster. LFVs flygledare leder dagligen cirka 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och fortsätter att driva digitaliseringen. Genom olika samarbeten är LFV med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.

Avdelningen System och Utveckling (SoU) bedriver kommunikations-, navigations- och övervakningstjänster. Avdelningen ansvarar dessutom för LFVs administrativa informationsteknologi, utvecklingsverksamhet samt systemplanering och anskaffning. Avdelningen ansvarar även för LFVs tekniska utrustningar för flygtrafikledningstjänst, flygbriefingtjänst och flygvädertjänst. Totalt har SoU ca 160 anställda.