Bibliotekarie till Rosengårdsbiblioteket

Bibliotekarie till Rosengårdsbiblioteket

Nu söker vi en bibliotekarie till Rosengårdsbiblioteket! Hos oss kommer du att arbeta med att planera, utveckla biblioteksverksamhet tillsammans med övriga i teamet vuxnas lärande. Du kommer att samordna och driva programverksamhet för nyanlända och vuxenstuderande. Ett viktigt uppdrag som du kommer att ha ansvar för är att genomföra läsinspirerande och språkstimulerande aktiviteter t ex. språkcafé på biblioteket och i andra sammanhang både fysiskt i biblioteket och på sociala medier. Du kommer att vara en av Rosengårdsbibliotekets kontaktperson för aktörer i lokalområdet och volontärer till språkcaféet och läxhjälpen. Schemalagd informations-, helg- och kvällstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer
Du ska ha: * Examen i biblioteks- och informationsvetenskap * Dokumenterad kunskap om och intresse för pedagogiskt arbete * Erfarenhet av att samarbeta med andra aktörer och volontärer * Erfarenhet av att arbeta på bibliotek Du ska ha god ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har: * Examen i utbildning med pedagogisk inriktning * Arbetat på olika typer av bibliotek * Arbetat med språkcafé, pedagogiska visningar, nätverksbyggande och integration Det är meriterande om du talar och/eller skriver arabiska och/eller somaliska. Du är en person som tycker att det är roligt att arbeta med nyanlända och studerande. Som person är du utåtriktad, har lätt att samarbeta med och har känsla för service. Vidare har du god social kompetens och kan pedagogiskt sätt hjälpa besökare på biblioteket. Du ska kunna samarbeta både internt och externt. I framtiden kommer Rosengårdsbiblioteket att jobba vidare med sitt tillgänglighetsarbete och det är meriterande om du har erfarenhet av detta, arbete med barns rättigheter eller arbete med HBTQ-frågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I och med att arbetet innebär kontakt med barn och unga kommer arbetsgivaren kräva uppvisande av utdrag ur belastningsregistret innan anställning.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Maria Roijer, sektionschef
Telefon 0709-955236
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Biblioteken/Vara-bibliotek/Rosengardsbiblioteket.html
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Rosengårdsbiblioteket är Malmös mest välbesökta områdesbibliotek. Med 110 besökare i timmen arbetar vi aktivt med att bli en plats där alla ska kunna finna lugn och ro. Tillsammans arbetar vi för att ge våra besökare ett bra biblioteksbesök oavsett anledning till besöket. Vi är elva anställda som arbetar i tre team med inriktning barn och unga, vuxna och vuxnas lärande samt en sektionschef. Under 2020 planeras det för att ett nytt Rosengårdsbibliotek där vi tillsammans arbetar för att utveckla bibliotekets verksamhet för besökarna och delaktighet för boende i området.