Varuhuschef - K-Rauta Malmö

Varuhuschef - K-Rauta Malmö

Är du en ambitiös och driven chef som är van att arbeta i varuhusmiljö? Är du dessutom en person som är van vid stort ansvar och vill ta en central roll i varuhusets ledningsgrupp? Då kanske K-Rauta är din nästa arbetsplats?

K-Rauta går en spännande framtid till mötes och är nu på jakt efter en varuhuschef till Malmö. Rollen som varuhuschef innebär att du kommer ansvara för drift och skötsel av varuhuset. Som Varuhuschef blir du en väsentlig del av varuhusets ledningsgrupp och får en betydelsefull roll i det strategiska arbetet framåt. Viktigt är att du också ska kunna leva och förmedla våra värderingar, policys, riktlinjer och vision. Vi söker dig som är hårt arbetande, flexibel och som vill leda och motivera dina medarbetare, nå resultat och driva K-Rautas framåt.

På ett övergripande plan är vi på K-Rauta just nu inne i ett väldigt intressant skede, både för företaget och varumärket. Som helägt dotterbolag till internationella handelskoncernen Kesko har vi alla möjligheter att bli nummer ett för hemmafixare och proffs inom bygg och renovering.

Varför K-Rauta?

Hos K-Rauta fokuserar vi på människan - oavsett om det handlar om kunder, medarbetare eller partners. Bygg och renovering handlar om förtroende - och med kunskap, rätt sortiment och bra service möter vi kunderna på deras villkor för att ta deras projekt framåt. Vi värdesätter därför det personliga engagemanget hos våra medarbetare extra mycket, då vi är övertygade om att det är just det som är nyckeln till goda och hållbara relationer och affärer.

Vi är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal där man blir del av en snabbväxande och framgångsrik organisation som kombinerar internationell storlek med lokal förankring.

Arbetsuppgifter & Ansvarsområden

I rollen som Varuhuschef kommer du ha det övergripande ansvaret för varuhusets resultat, lager, drift, schemaläggning samt personal. I arbetsuppgifterna ingår att dagligen följa upp resultat och nyckeltal samt att ansvara för framtagande och verkställande av varuhusets affärsplan och budget.

Varuhuschefen har yttersta ansvaret för hela varuhusets verksamhet och rapporterar direkt till Regionchefen. Du kommer aktivt att leda och utveckla varuhusets ledningsgrupp och ansvara för att alla chefer har rätt kunskaper och verktyg i chef- och ledarskapsfrågor. Du behöver även kunna leda, delegera och fördela arbetet utifrån krav, behov och enligt gällande rutiner och regler för att maximera varuhusets resultat.

Som Varuhuschef ska du säkerställa att varuhuset följer svenska lagar och förordningar samt vårdar fastigheten och dess inventarier. Du kommer även ansvara för att alla arbetar enligt beslutat arbetssätt och följer de processer som gäller. Du ska genom ett starkt ledarskap säkerställa att vårt koncept efterlevs samt verka för ökad försäljning och driva kundbemötandet framåt.

Din profil

Vi ser att du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskap genom erfarenhet från ledande befattningar med personalansvar inom bygg- eller detaljhandeln. Då andelen försäljning till Proffskunder är hög i varuhuset så ser vi det som meriterande om du tidigare har arbetat med proffsförsäljning och kan påvisa goda resultat.

Dessutom ser vi att du har fördjupade kunskaper inom byggbranschen, god produktkännedom samt förståelse för entreprenörernas (våra företagskunder) behov.

Du bör ha goda kunskaper i butiksekonomi och vara van att läsa och analysera nyckeltal och kunna styra verksamheten mot dessa och de budgeterade målen. Vi ser också att du har kunskap inom handelns lagar och förordningar - har du även kunskaper inom avtalsrätt ser vi det som meriterande.

Du har goda kunskaper i engelska och Office-paketet. För att lyckas i rollen bör du vara en person med stort driv och engagemang som har förmågan att ta och förankra initiativ och förmedla ett positivt ledarskap. Du leder genom din ledningsgrupp och fokus är att driva lönsamheten framåt samt ha högt presterande och engagerade medarbetare.

Som person är du kommunikativ och utåtriktad, du skapar lust och inspiration genom att delegera ansvar, skapa delaktighet och få medarbetarna att göra sitt bästa för kunderna varje dag.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. K-Rauta tillämpar bakgrundskontroller som urvalskriterier i alla rekryteringar. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Försäljning, Butik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

K-Rauta har 16 butiker och hos oss hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke. Vi hjälper våra kunder från start till klart - oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden.

K-Rauta är ett helägt dotterbolag till Finlands största handelskoncern Kesko Oy. Vi öppnade vår första butik 1996 och nu finns vi över hela Sverige.

Med våra rötter i ett land och ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Att förtroende byggs på sikt och att ett handslag fortfarande gäller.