Bolagsjurist till Lindab Group

Bolagsjurist till Lindab Group

Arbetsbeskrivning
I rollen som Lindabs bolagsjurist kommer du att arbeta nära affären i en internationell verksamhet. Du kommer att rapportera till Lindabs chefsjurist och framför allt supportera den nordiska marknaden. Rollen är bred och varierande och du kommer att ha många olika kontaktytor ut till organisationen.

Du kommer bland annat att arbeta med att upprätta, förhandla och granska kommersiella avtal och representera Lindab i förhållande till kunder, leverantörer och andra samarbetspartners. Du kommer även att arbeta med att upprätta och förbättra malldokumentation och processer samt hålla internutbildningar inom bland annat kommersiella avtal. I rollen ingår det även att utföra arbetsuppgifter relaterade till bolagsstämman och corporate governance inkluderande compliance och risk management. Du kommer dessutom att emellanåt vara delaktig i M&A-processer och arbeta med integrationen av nyförvärvade bolag. Vidare kommer du att arbeta med den legala strukturen inom koncernen och med koncernens försäkringsupplägg.

Tjänsten är baserad i Grevie (utanför Båstad) där Lindabs huvudkontor ligger eller i Malmö där vi har ett koncernkontor. Du kommer att få tillfälle att resa i tjänsten och förväntas vara på plats i Grevie en dag i veckan om du väljer att vara baserad i Malmö. Mot bakgrund av att du kommer att arbeta mycket mot dotterbolagen kommer du även att arbeta från något av deras kontor cirka en dag i veckan. I tjänsten ingår tjänstebil.

Vem är du?
Vi söker dig som har en juristexamen och 4-5 års erfarenhet som bolagsjurist och/eller från advokatbyrå. Du har arbetat inom Corporate Commercial och med arbetsuppgifterna som beskrivs ovan. Det är meriterande om du tidigare har haft en liknande roll i en internationell verksamhet eller har arbetat på ett börsnoterat bolag. Du har även en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.

Som person är du affärsdriven, resultatinriktad och jordnära och uppskattar att arbeta med kollegor från olika länder och kulturer. Du är även kommunikativ, strukturerad och proaktiv och inser värdet av att kunna agera snabbt vid behov. Vidare uppskattar du att bygga långsiktiga och förtroendefulla relationer med såväl kollegor som kunder, leverantörer och andra samarbetspartners.

Vad erbjuder vi dig?
Du erbjuds en bred och varierande tjänst i en internationell verksamhet som är ledande inom sin bransch. Lindab är en inkluderande organisation som värnar om sina anställda och som ger sina anställda ett stort förtroende och ansvar. Du kommer till en decentraliserad och prestigelös organisation med en familjär stämning. Gemensamt för alla medarbetare på Lindab är att alla vill dela med sig av sin kompetens och tid för att skapa så bra lösningar som möjligt för kunden.

Läs mer om Lindab på https://www.lindabgroup.com/sv/

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Lindab Group med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via: email linn.marthinussen@jurek.se
Mer info
Kontaktperson linn Marthinussen
Telefon 08-525 01 800
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 6 juli 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!