Miljö- och Klimatspecialist

Miljö- och Klimatspecialist

JSB är ett av Sveriges största privata byggföretag. Man bygger och underhåller bostäder, samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter över hela Sverige.

Bolaget är en kompetent, innovationsdriven och nyfiken organisation som bygger i hela Sverige. Man jobbar efter värdeorden Hjärna, Hjärta och Mage och ser ny kunskap som en förutsättning för att man ska fortsätta göra framsteg.

Tänkt placeringsort är Malmö, men kan diskuteras.

Ansvarsområden

Din roll blir att ansvara för, och bygga upp och driva frågor kring Miljö & Klimat. Som Miljö- och klimatspecialist kommer du delta aktivt i utvecklingen av JSBs miljö- och klimatarbete. Du ansvarar för planering, samordning och genomförande av miljöaktiviteter internt och externt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba i nära samarbete med övriga funktioner i organisationen där du står för det övergripande ansvaret för området Miljö & Klimat.
I arbetsuppgifterna ingår att jobba med;
  • Klimatdeklarationer
  • Energikartläggning i stora företag
  • System för certifieringar av byggnader (ex Miljöbyggnad, Svanen)
  • Miljökrav i projekt enligt både externa och interna krav
  • Miljö & klimatfrågor gentemot beställare (ex solceller, digitala fuktmätningar, fossilfria arbetsplats, avfall, miljöklassat virke, spill mm).
  • Avfall - cirkulär ekonomi
  • Att driva arbetet kring befintlig ISO 14001-cerifiering
  • Strategiska frågor inom Miljö & Klimat aktuella i respektive region.
Utbildning

Vi tror att du som söker är civilingenjör/högskoleingenjör alt. har relevant yrkesutbildning med branscherfarenhet inom miljöområdet

Erfarenhet och kunskap

Vi tror du har minst 2-3 års erfarenhet av att arbeta med miljösamordning inom bygg- och fastighetsbranschen. Det är meriterande om du har certifiering i minst ett men gärna fler certifieringssystem för byggnader såsom Miljöbyggnad. Alternativt att du har tidigare erfarenhet av miljöinventeringar.

Erfarenhet av ISO 140001 är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett stort intresse och kunskap inom området och är duktig på att entusiasmera och få med dig andra. Du driver igenom fattade beslut och är van vid att självständigt strukturera ditt arbete.

Ansökan

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Larsson på 070-8810589 eller maria.larsson@asearch.se. Intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (12 dagar kvar)