LÄRLINGSPROGRAM FÖR KVINNOR

LÄRLINGSPROGRAM FÖR KVINNOR

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

Vi söker dig som drömt om att byta karriär och varit sugen på hantverkaryrket men inte vågat ta steget. Här har du chansen! De som börjat programmet tidigare år har bland annat jobbat som florist, undersköterska, innebandyproffs, lastbilschaufför och jurist - Oavsett dina tidigare erfarenheter är du välkommen att söka till vårt lärlingsprogram!
Lärlingsprogrammet startar den 6 september 2021 för dig som vill bli murare, trä, betong- eller väg- och anläggningsarbetare.

Om tjänsten
Som företagslärling arbetar du hos oss på JM samtidigt som du läser en teoridel via BYN.SE (branschorganisation), på så vis får du både praktisk och teoretisk kunskap och lär dig vad det innebär att vara hantverkare. Efter 4 år som lärling får du ett yrkesbevis som antingen murare, trä-, betong- eller väg- och anläggningsarbetare.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Som träarbetare är du med under hela projektets gång - från första formen i fundamentet, till sista listen i inredningen. Däremellan reser du både betong- och gipsväggar, spikar takbrädor, sätter upp köksinredning och ser till att garderoben kommer på plats. • Som betongarbetare är du bland annat med och armerar och gjuter betonggrunder.
  • Som murare putsar eller murar du våra fasader.
Vad som är gemensamt för alla yrkeskategorier är att utomhusarbete kan ske under hela året, i både regn, snö och solsken. Under din lärlingstid har du en handledare som hjälper dig på din väg till yrkesbevis. Under det första året ingår en teoridel i form av självstudier som ska göras utanför arbetstid.

Din profil
Som person är du är positiv, engagerad och trivs när det stundtals är ett högt tempo. Du är inte rädd att ta i och har en beslutsamhet att nå resultat med arbetet som du utför. För att långsiktigt trivas och utvecklas med oss behöver du gilla att samarbeta med andra, ha hög ansvarskänsla och tycka att det är viktigt med ordning och reda.

Vi erbjuder
Det är för femte året i rad som vi söker dig som vill bygga samhällen tillsammans med oss. Vi är ett företag som präglas av ett strukturerat arbetssätt där vi arbetar lika i alla våra projekt vilket ger dig som lärling bra förutsättningar att lära dig yrket. Vi har fokus på ordning och reda och lägger stor vikt vid arbetsmiljöarbetet på våra byggarbetsplatser. Vi tror allt kan förbättras och har en välutvecklad metod för att ta tillvara på medarbetares förbättringsförslag och erfarenheter.

Arbetstid: Vardagar 8h/dag, i spannet 06:30-16:00 beroende på arbetsort.
Semester: Vecka 28 - 31
Ort: Malmö
När: Start 6 September 2021
Lön: Du får lön enligt Byggnads kollektivavtal för utbildning av vuxenlärlingar. Vid start är det 70% av en fullbetald hantverkares lön och sedan ökar lönen successivt tills du är klar med din lärlingstid (ca 4år). Lönen för en fullbetald hantverkare ligger från 36 000 SEK i månaden.
Anställning: Under lärlingstiden har du en heltidsanställning på JM enligt branschens avtal för företagslärlingar. Efter fullgjord och godkänd lärlingstid/utbildning fortsätter du, fast då som hantverkare hos JM.

Ansökan
Ansök genom att bifoga CV, personligt brev och besvara våra urvalsfrågor.
Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Wikström på 08- 782 13 64 anna.wikstrom@jm.se eller Christina Cronvall på 08-782 18 18 christina.cronvall@jm.se .

Varmt välkommen att skriva historia med oss!

Häng med in bakom stängslet och se hur det är att arbeta på JM:
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Snickare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.jm.se/karriar/arbetsomraden/larlingsprogram-for-kvinnor/
Sista ansökningsdag 26 juni 2021 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet.

JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete.

Vi omsätter cirka 15 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.