Rekrytering butikschef, Heleneholm.

Rekrytering butikschef, Heleneholm.

Nu söker vi dig som både kan leda och fördela arbetet på ett professionellt sätt i en butik och samtidigt identifiera dig med vad det är vi försöker göra när vi säger att återanvändning och second hand ska vara den nya normen för människors shopping överallt i samhället.
I Heleneholm, Malmö, ligger
en av Björkåfrihets 6 secondhand-butiker, med ett sortiment som konkurrerar mer med vanliga mode- och heminredningsbutiker än med andra secondhand-butiker.
Du som söker bör ha gedigen kompetens och erfarenhet från detaljhandel och ledarskap, men också kämpaglöd, medvetenhet och förståelse för att vi inte är som andra handelsorganisationer. Vi är i grunden kritiska till hur detaljhandeln och konsumtionen idag ser ut, och ser det som vårt uppdrag att själva vara det alternativ som vi anser att samhället behöver.
 • Erfarenhet av budget- och personalansvar
 • Erfarenhet av detaljhandel
 • Vilja att arbeta i en helt värdegrundsdriven organisation
 • Erfarenhet av liknade tjänst är meriterande
 • Som butikschef ansvarar du självständigt för det övergripande arbetet med att leda, fördela och följa upp arbetet i butik. Din huvuduppgift är att skapa en säljande butik med engagerade, motiverade medarbetare och nöjda kunder. Till ditt stöd har du en försäljningschef och en organisation med enhetschefskolleger som träffas regelbundet.

  Arbetsuppgifter:
  • Ytterst ansvarig för butikens dagliga drift
  inklusive gåvomottagning, varubeställning, varupåfyllnad, försäljning och reklamationer
  • Planera, prioritera och följa upp budget och
  kostnader
  • Upprätthålla kontakt med leverantörer, hyresvärd
  och myndigheter
  • Skapa nöjda kunder och givare
  • Praktiskt underhållsarbete (vaktmästeri) efter
  försäkringskrav, lagstiftning och butikens behov
  • Se till att butiken följer Björkå Secondhand
  butikskoncept, övergripande strategi samt rapportering av nyckeltal inom ramen för detta
  • Tidredovisning, schemaläggning, frånvarouppföljning
  för personalen samt planering av egen arbetstid
  • Övergripande ansvar att verkställa att gällande
  lagar, avtal, säkerhetsrutiner och arbetsmiljö följs på enheten

  Resor i tjänsten förekommer några gånger per år.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Butik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bjorkafrihet.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Björkåfrihet, är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling.

Secondhand-verksamheten ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil. 2019 var Björkåfrihet först i världen med att beräkna ett klimatavtryck för sina secondhand-varor, som också kunde jämföras med konsumtion av till exempel nytillverkade kläder. Jämförelsen visade bland annat att en begagnad jacka kan skänkas till insamling och köpas igen 393 gånger innan den har gett upphov till samma växthusgasutsläpp som tillverkning, distribution och försäljning av en enda ny jacka.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer Björkåfrihet organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ges stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor.
Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med
Handelsanställdas Förbund och Unionen. Organisationen har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. 2019 blev Björkåfrihet världens första ideella secondhand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.