HR Generalist till IMCD Nordic, Malmö

HR Generalist till IMCD Nordic, Malmö

IMCDs positiva utveckling fortsätter och vi stärker organisationen med en HR Generalist till vårt Nordiska huvudkontor i Malmö. Det är en ny roll med en unik möjlighet påverka och forma en nyckelposition på ett internationellt bolag. Du blir en del av ett företag som präglas av en öppen och inkluderande kultur, där beslutsvägarna är korta.

Arbetet

I rollen som HR Generalist arbetar du både operativt och strategisk med primärt fokus på att stötta affärsenheterna i IMCD Nordic (Sverige, Finland, Danmark, Norge och Baltikum) i deras vardag med frågor som spänner över hela HR-området. Detta innebär allt ifrån rekrytering och introduktion till utbildning, medarbetarhälsa, rehabilitering, individärenden och arbetsrätt. Fokus kommer även vara på rekrytering och onboarding, utveckling av policys och praxis samt utbilda och utveckla verksamheten i HR- system. Du deltar som ett viktigt stöd, både utifrån ett övergripande organisatoriskt perspektiv samt tillsammans med operativa ledare, vid svåra samtal och förhandlingar.
  • Leverera daglig HR-rådgivning och stöd till verksamheten
  • Rekryterings- och onboardingstöd till verksamheten
  • Medarbetarpolicyer och processer
  • Ersättningspolicy och praxis
  • HR-system som Cornerstone Learning & Recruitment
  • Stödja verksamheten med utbildningen
Det är en ny roll i organisationen vilket innebär självständigt arbete och viljan att själv bygga upp och forma rollen. IMCD har verksamhet i flera nordiska länder, det betyder i ditt arbete att du stöttar på distans men också genom att vara med på plats vid behov vilket innebär resor emellanåt. Denna roll rapporterar till Managing director IMCD Nordic. Koncernsspråket är svenska och engelska.

Placering för rollen är i Malmö, Hyllie med en attraktiv kontorsmiljö i nya lokaler i kontorsfastigheten Eden - världens första Symbiotic Building.

Din erfarenhet

Du kan vara i början av din karriär och söker en roll med stor utmaning, samt att du vill utvecklas inom hela spannet av HR frågor. Men du kan också befinna dig längre fram i din HR karriär och tycker det är lockade att ta sig an och forma en helt ny roll, där din erfarenhet och kompetens kommer värdesättas. Vi ser gärna att du har någon erfarenhet av HR relaterade frågor mot de nordiska länderna. Du har erfarenhet från rekrytering och on-boarding, samt att du är trygg med olika HR system, utbildning och kompetensutveckling kopplat till system.

Du är vana att jobba självständigt och känner dig trygg att söka svar på frågor som finns både inom organisationen och utanför, du vet hur man navigerar och bygga nätverk i internt. Du talar och skriver engelska obehindrat. Utbildningsmässigt har du någon form av högskoleexamen inom HR eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet.

Om dig

Du har ett starkt och tydligt affärsfokus, serviceinriktad samt ser till affärsnyttan. Självklart trivs du med att arbeta med människor och tycker om att jobba affärnära. Du är proaktivt och vägleder med ett stort engagemang som gör skillnad. Som person är du prestigelös, nyfiken och självgående. Du uppskattar att jobba både operativt och strategiskt och lägger lika stor vikt och engagemang vid de mindre dagliga uppgifterna som de mer omfattande.

Du trivs med att aktivt arbeta för att skapa goda relationer på olika nivåer i organisationen. Du är en lagspelare som kan vara rak och tydlig. Vidare är du ansvarsfull, organiserad och har hög administrativ kompetens. Det viktigaste är inte att du kan allt, men du ska ha viljan att lära dig!

Vad vi erbjuder dig

Du kommer att få goda möjligheter att påverka tjänstens innehåll och på ett meningsfullt sätt få vara med på en resa tillsammans med ett växande bolag. Du får en roll som ger dig möjlighet att påverka, både rådande strukturer och kommande förändringar, strategiskt och operativt. Du kommer utgöra en viktig del av organisationen, en nyckelfunktion för flera viktiga affärsområden. IMCD har haft stor framgång de senaste åren och är inne i ett spännande skede.

Ansök här

Välkommen att ansöka med CV och personligt brev via jerrie.se senast 30 maj. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Frida Dire på 0703 001016 eller frida.dire@jerrie.se

IMCD Nordic är ett internationellt företag ingående i den världsomspännande IMCD-koncernen med huvudkontor i Holland. 2021 omsatte koncernen 3,5 miljarder Euro och har cirka 3.800 anställda i över 50 länder. IMCD Nordic distribuerar och marknadsför specialkemikalier och livsmedelsadditiver till tillverkande industri i Norden och Baltikum. IMCD Nordic omsätter 150 miljoner Euro och har cirka 125 anställda.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 30 maj 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

The IMCD Group is a global market-leader in the sales, marketing and distribution of specialty chemicals and ingredients. Its result-driven professionals provide market-focused solutions to suppliers and customers across EMEA, Americas and Asia-Pacific, offering comprehensive product portfolios ranging from home, industrial and institutional care, beauty and personal care, food and nutrition and pharmaceuticals to lubricants and energy, coatings and construction, advanced materials, and synthesis.

The IMCD Group realised revenues of EUR 3,435 million in 2021 with nearly 3,700 employees in over 50 countries. IMCD's dedicated team of technical and commercial experts work in close partnership to tailor best-in-class solutions and provide value through expertise for around 50,000 customers and a diverse range of world class suppliers. IMCD shares are traded at Euronext, Amsterdam (IMCD).