Heatex söker en application manager, thermal management, till malmö - heatex

Heatex söker en application manager, thermal management, till malmö - heatex

Arbetsuppgifter

Som Application Manager är du ansvarig för att sätta den strategiska inriktningen för nya och befintliga applikationer där Heatex produkter inom värmeväxlare kan användas. Du kommer arbeta strategiskt med det kommersiella och tekniska kring dina applikationer och ta ett stort ansvar för deras utveckling. Inom ”Thermal management” ingår ett flertal olika applikationer såsom telecom, solenergi, vindkraft, laddstationer för elfordon, digitala skärmar etc.

Arbetsuppgifterna för en Application Manager är:
 • Utveckla och underhålla applikationsplanen vilken fungerar som road map och beslutsunderlag för företagets ledning. Du kommer också ansvara för att ta fram och driva aktiviteter relaterade till planen.
 • Bistå med kunskap och support för applikationerna.
 • Designa värmeväxlarlösningar som möter kundernas krav samt agera projektledare för kundprojekt.
För att säkerställa en bra utveckling av de utvalda applikationerna krävs att du har ett nära samarbete med hela företaget som t ex:
 • Med den Globala säljchefen och säljteamet för att driva på affärsmöjligheter och stödja i tekniska kunddiskussioner.
 • Med R&D för att utforska produktanpassningar och applikationers lämplighet.
 • Med Produktionen för att förstå och efterfråga utveckling av produktionskapabilitet
 • Med Marknad för att gemensamt utveckla material som stödjer en god utveckling av applikationerna.
Kompetenskrav
 • Ingenjörsexamen inom mekanik eller kemi. Det är meriterande om du har läst med inriktning Energi eller Process
 • Dokumenterad erfarenhet av roller som applikationsingenjör eller motsvarande och det är meriterande med erfarenhet inom Energi eller HVCA applikationer
 • Erfarenhet av att arbeta både med teknik och det kommersiella
 • Erfarenhet av projektledning
 • Obehindrad i svenska och engelska i tal och skrift
Personliga egenskaper

Som person har du ett affärsmässigt driv och har en förmåga att använda det i tekniska lösningar. Du gillar att arbeta mot kund och kan förklara de tekniska lösningarna och produkternas användbarhet på ett bra sätt genom din kommunikativa förmåga. Du har förmåga att tänka både kort- och långsiktigt då du kommer vara med och ta snabba beslut samtidigt som du arbetar med en långsiktig strategi.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Malmö

Lön: Enligt överenskommelse

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila info@emploid.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Application Manager, Applikationsingenjör, Business Engineer, Application Engineer, Maskiningenjör, ingenjör, Kemi, Energi, HVCA, värmeväxlare, Thermal Management, projektledning, Malmö, rekrytering, tillsvidare,
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Materialteknik, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Emploid AB
Sista ansökningsdag 28 apr (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Heatex är en ledande global utvecklare och tillverkare av luft-luft värmeväxlare. Huvudkontoret ligger i Malmö, företaget har produktionsanläggningar, försäljningskontor och distributörer över hela världen.
Heatex värmeväxlare används främst för energiåtervinning och fuktreglering i ventilationsanläggningar samt för komponentkyla för olika industrisegment. Heatex är ett växande företag med stor kunskap och fokus på utveckling. Företaget grundades i slutet på 1980-talet, har en omsättning på SEK 320 miljoner och 210 anställda. För ytterligare information besök gärna vår hemsida www.heatex.com