Group Financial Controller till Heatex AB, Malmö

Group Financial Controller till Heatex AB, Malmö

Vill du arbeta i ett miljöriktigt företag med högt tempo? Heatex söker nu en Group Financial Controller till huvudkontoret i Malmö. Ekonomifunktionen på Heatex består idag av fyra medarbetare inklusive CFO i Sverige och de ansvarar för hela ekonomiarbetet inom koncernen tillsammans med ekonomifunktionerna i USA, Kina och Tjeckien. Du kommer i rollen som Group Financial Controller att ansvara för konsolidering och likviditetsplanering, vara ansvarig för den finansiella rapporteringen till ägarna samt den legala redovisningen inklusive årsredovisning. Ytterligare en viktig del i ditt arbete är att utveckla, effektivisera och förbättra processer och rutiner inom ekonomifunktionen. Du är även ansvarig för att hålla samman budget och prognos processen i koncernen. Group Financial Controller rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Konsolidering av verksamheterna i Sverige, Kina, USA och Tjeckien
 • Legalrapportering, årsredovisning, bokslut, månads- och årsvis enligt IFRS
 • Managementrapportering
 • Likviditetsplanering på daglig basis
 • Processansvarig på ekonomiavdelningen
 • Budget och Prognos processen
 • Ansvarig för myndighetsrapportering
 • Uppföljningar, utredningar och analyser
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är Civilekonom eller motsvarande och du bör ha minst fem års arbetslivserfarenhet från liknande roll. Du har erfarenhet av koncernredovisning och har goda kunskaper inom IFRS. Då Heatex använder affärssystemet Pyramid, vilket du kommer vara processägare i, är det meriterande om du har tidigare erfarenhet inom detta. Vidare är du avancerad användare av Excel. Då rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det av vikt att du skriver och talar engelska obehindrat.

Personliga egenskaper

Är du drivande, orädd, prestigelös och har massor av "Can do" attityd kommer du att passa bra in på Heatex. Du har en förmåga att säkerställa hög kvalitet i ditt arbete även under pressade förhållande och att ständigt leta efter smartare och effektivare sätt att genomföra arbetsuppgifter bör vara en stark drivkraft.

Om Heatex

De första fundamenten av Heatex´s organisation bildades i Sverige redan under 1960-talet och det blev införlivat i Heatex AB 1987. År 2004 grundades Heatex Inc. i Nordamerika och ett år senare etablerades Heatex Shanghai Co. Ltd i Kina. Idag ägs Heatex av Madison Industries, ett amerikanskt privatägt investmentbolag. Företaget har en historia av stadig tillväxt och har genom åren etablerat sig som marknad- och teknikledare inom värmeväxlare genom luft-till-luft överföring.

Organisationen på Heatex är flexibel vilket möjliggör arbete både nära kunder vid förbättringar och i utveckling av nya produkter. Heatex strävar efter att förstå sina kunders utmaningar och att ge den bästa lösningen för varje projekt. Närheten gör det också möjligt att ha korta utvecklings- och produktionstider.

Heatex kärnvärden är excellens, ärlighet och enkelhet. Kortfattat; uppgiften är att tillhandahålla högkvalitativa och effektiva produkter som uppfyller de förväntade kraven utan att göra lösningarna mer komplicerade än nödvändigt.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Heatex med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på Meritmind, Viktoria Asp på 073 748 20 92 eller viktoria.asp@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Så länge annonsen ligger ute på vår hemsida är tjänsten sökbar.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Group Financial Controller
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)