Digital Marketing Specialist

Digital Marketing Specialist

Nu söker vi för TePe Munhygienprodukters räkning, dig som är en fena på digital marknadsföring och vill arbeta tillsammans med ett mindre team i en spännande och internationell miljö.

Vi letar efter en Digital Marketing Specialist som vill vara med och driva den fortsätta utvecklingen av TePes digitala kanaler.

Om Rollen
Som Digital Marketing Specialist på TePe har du en viktig roll i att skapa tillväxt i de digitala kanalerna. Du säkerställer att våra dotter- och säljbolag har rätt förutsättningar för att lyckas med den digitala marknadskommunikationen.

Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt, där den strategiska delen handlar om att sätta en strategi och processer för hur bolaget ska arbeta med content, SEO samt SEM och bygga kompetens kring detta i organisationen, i samarbete med resten av det digitala teamet. Rollen är också operativ, där dina arbetsuppgifter består av webredaktörsarbete, där du koordinerar och supporterar dotter- och säljbolagen runtom i världen med innehåll som publiceras lokalt.

En viktig del i rollen är att ta fram planer och löpande hantera den digitala annonseringen. Därför är det ett krav att du har goda kunskaper inom SEM/PPC och SEO.

I rollen ingår också samarbete med IT och extern byrå för att optimera webbplatsen, kundresan och driftsäkerheten.

Som Digital Marketing Specialist på TePe arbetar du med att:
  • Säkerställa att den digitala marknadskommunikationen lokalt är i enlighet med TePes varumärke och supporterar våra mål
  • Ansvara för den globala digitala kommunikationen i kanaler som web, sociala medier, nyhetsbrev, e-handelsplattformar
  • Sätta ett ramverk och processer för digital marknadsföring och stödja dotterbolagen i detta arbete
  • Utbilda, inspirera och öka kunskapen kring sökordsoptimering (SEO) och paid advertising (SEM / PPC) internt i bolaget
  • Hantera och förbättra innehållet online, med tanke på SEO, varumärke och konvertering
  • Löpande hantera den digitala annonseringen och vara rådgivande gentemot dotterbolagen när det gäller exempelvis PPC och fastställd strategi kring SEM, samt genomföra A/B tester
  • Uppföljning och analys av genomförda insatser
  • Bidra till att bolagets försäljnings- och marknadsföringsprocesser effektiviseras
  • Kravställan gentemot leverantörer och externa partners
Vem är du?
Du som person vill gärna ha ett organiserat och strukturerat arbetssätt. Du älskar att koordinera och vara involverad i flera projekt samtidigt. Att lösa problem och kunna påverka är en stor motivationsfaktor för dig. Du har en strategisk inställning och gör gärna det där lilla extra för att ditt arbete ska nå bästa möjliga resultat. Du är skicklig i din kommunikation och du tycker om att arbeta i en roll med många kontaktytor. Att sätta laget före jaget är en självklarhet för dig och du får energi av att samarbete nära dina kollegor, externa partners och interna team. Du gillar att ta personligt ansvar och är van vid att driva ditt eget arbete framåt.

För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant eftergymnasial utbildning och att du har flera års erfarenhet av att driva digital kommunikation med hjälp av SEM, SEO och PPC. Du är trygg i rollen och vi ser det som ett plus om du har tidigare erfarenhet av en digital förändringsresa. Du har gedigen erfarenhet av att analysera och rapportera data genom verktyg som ex Google Analytics, Google Search Console eller Ahrefs.

I den här rollen är kommunikation nyckeln till framgång. Eftersom du kommer att arbeta i en internationell miljö behöver du ha flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
I den här rekryteringen har TePe valt att samarbeta med Hammer & Hanborg. Urval sker löpande och vi önskar därför få in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 april. För frågor kring rekryteringsprocessen och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Jenny-Maria Lindström på Hammer & Hanborg: 0702-32 64 05 eller jenny-maria.lindstrom@hammerhanborg.com

Vi ser fram emot att få höra från dig!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Direkt marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 apr 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TePe ett globalt företag med dotterbolag och distribution världen över. TePe är fortfarande ett familjeägt företag, med all produktion i Malmö. Ambitionen är att utveckla kvalitativa tandvårdsprodukter och lösningar tillsammans med tandvårdsexpertis för att inspirera människor att leva ett hälsosammare liv. Läs gärna mer på www.tepe.com