Health & Beauty of Scandinavia söker en E-Commerce Manager

Health & Beauty of Scandinavia söker en E-Commerce Manager

HBS arbetar med två av de starkaste salongsmärkena på den nordiska hudvårdsmarknaden - Exuviance och NeoStrata. Vi har gedigen kunskap och stor passion för hälsa och skönhet vilket har gett oss framgång i över 20 år. Tillsammans med våra kunder tillika ambassadörer - hudvårdskliniker och skönhetssalonger - har vi som mål och mission att hjälpa människor till ett ökat välmående genom en bättre hud.

Detaljhandelns digitalisering fortsätter att öka och en allt större del av försäljningen flyttar ut på nätet. Vi på HBS avser att skapa lösningar där vi både kort- och långsiktigt hjälper våra återförsäljare/salonger att utvecklas med marknaden i såväl fysiska som digitala kanaler. Nu söker vi dig som vill vara med och driva den utvecklingen med oss.

Om tjänsten
I rollen som e-Commerce Manager kommer du arbeta med att bygga upp HBS digitala plattform i linje med att vår varumärkesstrategi för Exuviance och NeoStrata. Du kommer att ansvara för att skapa en optimal digital närvaro, maximal försäljning och hög kundtillfredsställelse genom samarbete med centrala funktioner som VD, försäljning, marknad och inköp.

Du äger stor frihet i att själv forma och påverka processen. Det är inte meningen att du ska vara expert på allt, ditt ansvar ligger snarare på att köpa in, koordinera, leda och kravställa mot externa byråer och konsulter. Rollen handlar om kommunikation både internt och externt och en viktig del är att förstå hur våra kunders vardag fungerar. Tillsammans med sälj medverkar du således på möten ute hos kund.

Andra förekommande arbetsuppgifter:
 • Ansvara för utvecklingsplan och projektleda utvecklingsarbete
 • Ha övergripande ansvar för att e-handelsverksamheten levererar bästa möjliga konvertering, kundanskaffning samt grad av återkommande kunder
 • Ansvara för säljstyrning och online merchandising - att rätt sortiment visas online och presenteras på bästa sätt
 • Sköta löpande analyser av effektiviteten i e-handeln samt optimera processer och flöden
 • Framtagande och ansvar för prognos och budget samt uppföljning och rapportering P&L och KPI:er
Kvalifikationer
Det är meriterande om du har eftergymnasiala studier i ekonomi, analys eller digital marknadsföring men vi lägger framförallt fokus på att du har rätt personlighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom e-handel, antingen som e-Commerce Manager eller som projektledare som arbetat brett med digitala lösningar. Har du även erfarenhet från B2C-försäljning är detta ett plus.

Vi tror även att du har:
 • Erfarenhet av webbplatsoptimering, webbanalys och kampanjer.
 • Tydlig kommersiell förståelse och erfarenhet av att leverera resultat i en snabbrörlig digital miljö
 • Kunskaper inom digitala affärer: trafikdrivning, kundbeteenden och lojalitet
 • Analytisk förmåga och kunskaper inom webbanalys och verktyg (t.ex. Google Analytics och Google Tag Manager)
 • Generell teknisk förståelse för webb- och interaktionsdesign samt för begränsningar och möjligheter i plattformar och andra digitala verktyg och system
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Då rollen som e-Commerce Manager är ny äger du stor möjlighet att själv forma den - vi ser därför att du är självgående, initiativtagande och strukturerad. Du är bra på att se nya möjligheter, tänka affärsmässigt samt har en god förmåga att bygga relationer. Din analytiska förmåga hjälper dig att göra rationella bedömningar utifrån tillgänglig information där fokus på kundbehov, kundtillfredsställelse och försäljning ligger dig varmt om hjärtat.

Vi erbjuder
Vi på HBS har en stor glädje och passion för hudvård och skönhet vilket genomsyrar vår framgångsrika verksamhet. Våra värdeord Personligt, Professionell och Passionerad styr allt vi gör och ligger till grund för vårt positiva arbete.

Hos oss ges du chansen att växa med utmaningen i den digitala transformation som HBS står inför. Du får vara med att leda företagets digitala affär och att driva och utveckla företagets egna, såväl som våra partners, e-handel på den nordiska marknaden. På sikt kommer vi troligtvis att stå inför en expansion genom nya försäljningskanaler - här ges möjlighet att arbeta proaktivt, finna nya vägar och ligga i framkant.

Ansökan
Du ansöker genom att fylla i formuläret i högermarginalen. Sista dag att ansöka är 2018-11-23. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Har du frågor relaterat rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Christoffer Hällefors på e-post christoffer.hallefors@roirekrytering.se

Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 dec (42 dagar kvar)