Arbetsterapeuter till särskilt boende

Arbetsterapeuter till särskilt boende

Som arbetsterapeut hos oss är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienten att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt. Du utför bland annat ADL- och funktionsbedömningar och hjälpmedelsförskrivningar samt arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt. Arbetet sker i team kring patienten tillsammans med sjukgymnast/fysioterapeut, omvårdnadspersonal, sjuksköterska och sektionschefer. Teamets samarbete är en förutsättning för en god och patientsäker vård. I arbetet ingår även handledning av omvårdnadspersonal. Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du träffar patienter med olika diagnoser, funktionshinder och livssituationer. Det handlar om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för patienter inom särskilda boenden i Malmö stad. Dokumentationen sker i journalsystemet Procapita. Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig, legitimerad arbetsterapeut, som har intresse av att arbeta med patienter inom särskilda boenden i Malmö stad. Erfarenhet av arbete på särskilt boende, inom yrkesområdet och kommunal verksamhet är meriterande. En fördel är också om du har erfarenheter av handledning av omvårdnadspersonal samt av hjälpmedelsförskrivning. Du har helhetssyn och en god förmåga att analysera och reflektera utifrån olika perspektiv samt hitta lösningar beroende på behov och situation. Du bemöter patienter, anhöriga och kollegor på ett respektfullt och professionellt sätt. Ditt samarbete med kollegor, patienten och teamet runt patienten är i fokus, och du har ett lyhört, coachande och stödjande förhållningssätt. Du har förmåga att planera och prioritera både självständigt, med stöd av kollegor och närmaste chef på ett effektivt sätt. Goda kunskaper i svenska språket krävs, både i tal och skrift. Du är varmt välkommen till oss och du kommer att som ny arbetsterapeut få en introduktion som är anpassad utifrån dina tidigare erfarenheter. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så välkommen med din ansökan redan idag.

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är, med våra 5 400 medarbetare, Malmö stads största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var och med och bygg morgondagens vård och omsorg Malmö behöver dig! Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Carin Molin
Telefon 0705-346523
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Avdelningen för särskilt boende ingår i Hälsa, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad.
Avdelningen ansvarar för insatser som utförs för patienter/brukare i särskilda boenden i Malmö stad. Huvudfokus för avdelningen är att bedriva vård och omsorg med kvalitet och därigenom skapa trygghet för patienter/brukare och anhöriga. I Malmö stad finns det 42 särskilda boenden.

Som legitimerad arbetsterapeut inom avdelningen tillhör du HSL-enheten Säbo Rehab.
Inom enheten arbetar idag sammanlagt 29 legitimerade arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter gemensamt med förebyggande, förbättrande och kompenserade åtgärder för personer med nedsatta funktions- och aktivitetsförmågor.