Studie- och yrkesvägledare till Malmö Idrottsgymnasium, 80%

Studie- och yrkesvägledare till Malmö Idrottsgymnasium, 80%

Som studie- och yrkesvägledare (SYV) hos oss vägleder du och informerar besökare, elever och blivande elever vad gäller studier och yrken. I arbetet ingår, utöver studie- och yrkesvägledning, även studieplanering samt specialistkunskapen att kunna motivera den vägledde till att fatta väl underbyggda karriärval.

I din roll som SYV verkar du för att ge eleverna ökad kunskap och förståelse om sig själva, sina möjligheter och sina val, samt hanterar och kontinuerligt följer upp elevers val och studieplaner. Du ingår i Elevhälsoteamet på skolan och bidrar där med din kompetens för att driva arbetet med elever framåt i deras utveckling.Kvalifikationer
Vi söker dig med studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande utbildning om 180 högskolepoäng, samt tidigare erfarenhet av arbete som SYV på gymnasiet. Det är meriterande om du har arbetat med ungdomar i en coachande roll då förmåga och vilja att motivera är viktiga inslag i tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med gymnasiesärskola samt introduktionselever. Likaså är erfarenhet av vägledning av elever till internationella utbildningar/college meriterande. Med tanke på att det är ett idrottsgymnasium så är det viktigt att du har ett intresse av idrottande ungdomars vardag. Det är ett plus om du är eller har varit aktiv i föreningslivet.

God svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst.

Du som söker har god kännedom om gymnasieskolans styrdokument. Som person är du strukturerad, kommunikativ och flexibel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i denna roll behöver du ha en god samarbetsförmåga, god förmåga att strukturera din egen tid samt god digital förmåga. Du tar ansvar för ditt uppdrag och bidrar aktivt till verksamhetens uppsatta mål. Du är professionell i samarbete med kollegor, chefer och andra du möter i verksamheten. I dialog med kollegor utvecklar vi vägledning tillsammans och bidrar till att skapa en lärande och hållbar organisation. Genom reflektion och kreativitet utvecklar vi kvaliteten i arbetet.

I ditt arbete har du Malmöbon i fokus och står upp för Malmö stads värderingar. Du möter varje människa med förståelse och respekt.

Varmt välkommen med din ansökan!
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Christian Fegler
Telefon 0723-502840
Email Mejla Christian Fegler
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 okt 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Malmö Idrottsgymnasium är placerad i unika lokaler i Stadion på Stadionområdet och har en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö präglad av glädje, utveckling och resultat. Vi har för närvarande 450 elever på programmen SA, NA, HA, EK, Språkintroduktion samt gymnasiesärskola. Hos oss möter eleverna engagerade lärare och instruktörer som ger dem möjlighet att kombinera utbildning och elitidrott. Vi har välutbildade lärare med fokus på den dagliga undervisningen, där den enskilde eleven blir sedd och får utvecklas utifrån sina förutsättningar.