Studie- och yrkesvägledare till Fordons- och transportprogrammet

Studie- och yrkesvägledare till Fordons- och transportprogrammet

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen i studie- och yrkesvägledning för elever på Agnesfrids gymnasium. Du kommer arbeta i nära samarbete med skolledning, elevvårdsteam och mentorer för att finna rätt väg för varje elev. Du kommer att bedriva uppföljande arbete med individuella samtal och studiekonferenser samt sköta beredande av rektorsbeslut rörande elevers studiegång. Andra viktiga arbetsuppgifter är anskaffning av praktikplatser, marknadsföring, arbete med utbildningsmässor och arbetsmarknadsdagar, företagskontakter mm.

Kvalifikationer
Vi söker dig som -är behörig studie- och yrkesvägledare -har förmåga att organisera, strukturera och inspirera -är kommunikativ och tydlig gentemot elever, föräldrar och personal -kan arbeta självständigt -är öppen för utvecklingsarbete Det är meriterande om du har erfarenhet av studie- och yrkesvägledning från ett yrkesförberedandeprogram.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Vi arbetar med löpande urval för att skynda på rekryteringsprocessen. Tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.
Mer info
Kontaktperson Jonas Kristiansson
Telefon 0733399842
Email Mejla Jonas Kristiansson
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. Agnesfrids gymnasium i Malmö är en skola med så väl gymnasie- som vuxenutbildning. Skolan bedriver flera utbildningar, bl a det nationella Fordons- och transportprogrammet. Vi ger proffsig yrkesutbildning i välutrustade undervisningslokaler. Agnesfrids gymnasium är en liten skola med ca 300 elever där vi satsar på små undervisningsgrupper för att få hög kvalité i våra utbildningar. Skolan är belägen i Fosieby med närhet till arbetsmarknaden och övriga samarbetspartners. Vill du veta mer om oss? Besök: http://www.malmo.se/agnesfridsgymnasium