Studie- och yrkesvägledare med It-kompetens sökes till Vägledningscentrum

Studie- och yrkesvägledare med It-kompetens sökes till Vägledningscentrum

Som studie-och yrkesvägledare på Vägledningscentrum har man som arbetsuppgift att möta de vuxna Malmöbor som är i behov av vägledning för att finna en väg till studier och yrkesval. Vägledningen ska vara obunden och neutral. Målgruppen är även de som studerar inom den kommunala vuxenutbildningen inklusive SFI-studier, som behöver utforma en individuell studieplan. Arbetsuppgifterna består av enskilda samtal, gruppvägledning i olika former, gruppinformationer och samverkanskontakter såväl inom skolan som med externa samverkansparter. Som vägledare måste du anta ett flexibelt förhållningssätt. Som person är du självgående, strukturerad och har en förmåga att inspirera andra. Du är även relationskapande och flexibel med god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Till den andra delen av arbetet som studie- och yrkesvägledare med IT-kompetens kommer arbetet bestå av digital utveckling och kommunikation. Enheten har många samverkansparter och behov av att kommunicera sinsemellan likaväl som externt. Du blir delaktig i arbetet med att utveckla en tydlig struktur för pågående processer och att skapa kommunikativa digitala kanaler. I rollen som studie- och yrkesvägledare med IT-kompetens ingår att fungera som processledare inom områden som * Kommunikationsarbete och länk till kommunikationsavdelning * IT-och digitalisering kring system för kvalitetsarbete och statistik Du kommer även att bistå med viss administrativ service till övrig personal, besökare och utomstående aktörer, samt viss löpande administration kring t ex deltagarsystem och ärendehantering. Parallell tjänstgöring i kundmottagningen på Föreningsgatan kommer att ingå. Vi erbjuder dig: * Centralt läge i Malmö stad * Mycket goda kommunikationer * Gott arbetsklimat * Moderna lokaler * Tillgängliga chefer * Engagerade medarbetare * Strukturerad introduktion

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en Studie-och yrkesvägledarexamen och minst två års erfarenhet av att arbeta som SYV inom vuxenutbildningsområdet samt arbete med SFI-anmälan. Arbetet ställer stora krav på en synnerligen god omvärldskunskap och god kännedom om vad som erbjuds externt och inom övriga verksamheter inom Malmö stad. Stresstålighet och förmåga att växla arbetsuppgifter samt positiv till att alternera mellan två olika roller är nödvändigt. Vi utgår från att du har en positiv människosyn, en god empatisk förmåga och god självkännedom. Du har lätt för att organisera arbetet och arbeta självständigt, samtidigt som du besitter hög samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vill du bli en del av Vägledningscentrum? Då är du varmt välkommen med din ansökan! Men vänta inte, skicka in ansökan redan idag, då urval och intervjuer sker löpande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Samiramis Waychester
Telefon 0733-312714
Email Mejla Samiramis Waychester
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. Vägledningscentrum är en kommunövergripande verksamhet som erbjuder neutral och obunden studie-och yrkesvägledning till alla vuxna Malmöbor, både inför studier eller yrkesval och under pågående studier. Vägledningscentrum har även en viktig funktion genom att hjälpa arbetslösa Malmöbor att höja sin kompetens eller göra nya medvetna yrkesval. Vägledningen ges såväl på den öppna kundmottagningen på Föreningsgatan som ute på de kommunala vuxenutbildningsskolorna. Vägledningscentrum ansvarar även för anmälan till SFI och utformar underlag för slutbetyg/ examensbevis.