Specialpedagoger till Komvux Malmö, SFI

Specialpedagoger till Komvux Malmö, SFI

Du förväntas driva arbetet med inkluderande lärmiljö och extra anpassningar inom ramen för den ordinarie undervisningen med energi, lyhördhet, kunskap och en rejäl portion samarbetsförmåga. Du förväntas stödja arbetet med att ge ledning och stimulans till alla elever så att de kan nå så långt möjligt.

Uppdraget innebär att arbeta systematiskt med skolutveckling tillsammans med kollegor, ledning och lärarkolleger. Du förväntas arbeta främst på organisations- och gruppnivå men även i viss mån på individnivå. Verksamheten vill gå mot ett främjande och förebyggande arbete. Det kommer att krävas av dig att du tar dig an ett systematiskt kvalitetsarbete, med allt vad det innebär från resultatanalys till genomförande, uppföljning och dokumentation. Vi står inför utmaningen att arbeta fram en inkluderande lärmiljö där olika är normen. I det arbetet förväntas du spela en central roll.


Kvalifikationer
Komvux Malmö SFI, söker dig specialpedagog, tillika SVA- eller SFI-lärare, som är utbildad i, och hyser ett brinnande intresse för, skolutveckling.

Vi söker dig som har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, en konstruktiv och positiv grundsyn, ett salutogent förhållningssätt samt uthållighet. Som person är du strukturerad och analytisk.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Stora krav ställs på samarbete. Du måste vara prestigelös och lyhörd, vilja och kunna arbeta med alla. Det är bra om du har humor och självdistans!

Erfarenhet av vuxenutbildning är meriterande.


Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Lotta Lovén
Telefon 0729-864868
Email Mejla Lotta Lovén
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Komvux Malmö Sfi är en central del av vuxenutbildningen i Malmö. Här finns närmare 5000 elever med vitt skilda bakgrunder, nulägen och framtidsplaner. Vi finns bland annat på:

- Södervärn och Heleneholm där vi kombinerar reguljär Sfi med flexibla lösningar
- Rönnen där vi fokuserar på elever med kort skolbakgrund
- Avanti där vi undervisar elever med trauman
- IRIS-skolan där romska elever studerar

Vi organiserar oss för att kunna erbjuda eleverna en undervisning som kan kombineras med annat, så som jobb, studier och föräldraskap. Därför har vi en väl utbyggd kvällsundervisning, intensivkurser, flexupplägg och ett flertal andra specialinriktningar. Man kan säga att Sfi på många sätt är Malmös mest flexibla skolform.
På Sfi jobbar vi tillsammans för att eleverna ska nå sina mål. Hos oss samarbetar alla olika personalgrupper för att eleverna ska nå sina mål. Vi har höga förväntningar på våra elever och på oss själva. Det är mycket som ska rymmas i sfi-undervisningen; läro- och kursplan, malmöbornas förväntningar, aktiv normkritik, extra anpassningar i och utanför klassrummet. Vi klarar det eftersom vi har såväl erfarenhet som nyfikenhet, ett högt mått av professionalitet kombinerat med prestigelöshet och, inte minst, humor.

Vill du jobba med språk, demokrati, möjligheter och framtid? Välkommen till oss.