Specialpedagog till Komvux Malmö

Specialpedagog till Komvux Malmö

Komvux Malmö, söker dig specialpedagog tillika lärare i svenska som andraspråk som hyser ett engagemang för skolutveckling. Du förväntas driva och utveckla arbetet med inkluderande lärmiljö och extra anpassningar inom ramen för den ordinarie undervisningen med energi, lyhördhet, kunskap och en rejäl portion samarbetsförmåga. Du förväntas stödja arbetet med att ge ledning och stimulans till alla elever så att de kan nå så långt möjligt.

Uppdraget innebär att arbeta systematiskt med skolutveckling tillsammans med kollegor, ledning och lärarkolleger. Du förväntas arbeta främst på organisations- och gruppnivå men även i viss mån på individnivå. Verksamheten vill gå mot ett främjande och förebyggande arbete. Det kommer att krävas av dig att du tar dig an ett systematiskt kvalitetsarbete, med allt vad det innebär från resultatanalys till genomförande, uppföljning och dokumentation. Vi står inför utmaningen att arbeta fram en inkluderande lärmiljö där olika är normen. I det arbetet förväntas du spela en central roll.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialpedagog tillika legitimerade Sva-lärare.

Du har utbildning i handledning och skolutveckling och gärna erfarenhet därav. Du ska vara bekväm i att leda processer och att arbeta strategiskt mot både lång- och kortsiktiga mål.

Vidare har du en väl utvecklad kommunikativ förmåga, god ledarskapsförmåga, en konstruktiv och positiv grundsyn, ett salutogent förhållningssätt samt uthållighet. Som person är du strategisk, strukturerad och analytisk.

Du är prestigelös och lyhörd, med en hög dos social förmåga. Det är bra om du har humor och självdistans! Stora krav ställs på samarbete och relationell kompetens. Vi vill att du ska ha förmågan att få människor att bli engagerade och inspirerade till utveckling såväl elever som kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av vuxenutbildning är meriterande.


Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Samiramis Waychester
Telefon 0733-312714
Email Mejla Samiramis Waychester
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. Vill du vara delaktig i att skapa en inkluderande och stimulerande läromiljö för Malmös Komvuxelever? Den Pedagogiska stödorganisationen för vuxenutbildningen leds av en rektor och består av flera professioner, bland annat specialpedagoger, bibliotekspersonal och kuratorer. Organisationen verkar för att alla Komvuxelever når sina studiemål genom en inkluderande, tillgänglig och stimulerande lärmiljö.