Speciallärare till studieverkstaden på Komvux Malmö Kungsgatan 44

Speciallärare till studieverkstaden på Komvux Malmö Kungsgatan 44

Studieverkstaden på Komvux Malmö Kungsgatan 44 söker en engagerad pedagog som kan vara spindeln i nätet i vår studieverkstad! Du tycker om att vara bland elever och samarbetar gärna med lärare, specialpedagoger och övrig personal. Du söker nya sätt och vägar för elever att nå sina mål. Studieverkstaden på Kungsgatan håller på att ta form och du kommer att ha en central roll när det gäller att fortsätta utforma innehållet och riktning för verksamheten. Tillsammans med dina kollegor identifierar du behov och hittar bra sätt att matcha dessa i studieverkstaden. Studieverkstaden ligger centralt placerad och har en stark koppling till det nyligen ombyggda biblioteket inklusive teknotek. Studieverkstaden är en arena för elevstöd och kollegialt lärande. Din utgångspunkt kommer att vara Studieverkstaden där du har huvudansvaret för att organisera verksamheten med elever som vill få hjälp med sina studier. Till din hjälp finns specialpedagoger, IT-pedagoger, kurator, bibliotekarier och ämneslärare. Eleverna behöver mycket språkstöd men också hjälp att planera och strukturera. I det arbetet finns du som en engagerad och stöttande pedagog. Vissa av våra elever mår väl av lite extra support och för några av dessa kommer du att fungera som mentor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för att jobba med elever! Vi söker dig med kompetens inom Svenska som andraspråk eller Svenska samt specialpedagogik. Du tycker om att vara i en miljö med mycket människor i rörelse och har förmåga att skapa struktur och rutiner för verksamheten i studieverkstaden. Då studieverkstan bemannas av olika professioner söker vi dig också som tycker om att samverka med andra professioner för att hjälpa eleverna att nå sina mål. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att ansöka.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Linda Axmarker
Telefon 0729-822862
Email Mejla Linda Axmarker
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 okt 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Den Pedagogiska stödorganisationen för vuxenutbildningen leds av en rektor och en biträdande rektor samt består av flera professioner såsom specialpedagoger, bibliotekspersonal, IT-pedagog och kuratorer. Organisationen verkar för att alla Komvuxelever når sina studiemål genom en inkluderande, tillgänglig och stimulerande lärmiljö. Nu söker vi en speciallärare som kompletterar övriga professioner inom Pedagogisk stödorganisation.