Speciallärare/specialpedagog för enskild undervisning

Speciallärare/specialpedagog för enskild undervisning

Vill du vara med och bygga upp en ny verksamhet? Nu har du chansen! Till hösten 2018 startar vi en liten undervisningsgrupp för ungdomar i behov av särskilt stöd på gymnasieskolans individuella program och söker nu en engagerad speciallärare till denna verksamhet. Eleverna har få eller inga godkända betyg från grundskolan och har stort behov av flexibel och anpassad undervisning för att kunna nå sina mål. Du kommer tillhöra ett arbetslag där lärare och elevassistenter tillsammans arbetar för att varje elev ska få den utbildning som hen har rätt till. Ditt uppdrag består i att ansvara för planering, genomförande och bedömning för dina elever. Undervisningen sker främst i individuellt eller i mycket små undervisningsgrupper. Vi vill att du ser alla i arbetslaget som en tillgång för elevernas utveckling och att du har förmåga att handleda elevassistenterna inför de pass då de jobbar självständigt med era gemensamma elever. Du kommer vara en av två lärare i arbetslaget och tillsammans har ni stora möjligheter till samplanering samt inspirera och stötta varandra. Vi söker medarbetare som är en duktig pedagog, har ett flexibelt förhållningssätt samt har förmågan att individanpassa undervisningen samt vill ge eleverna en heldagslösning. Du är idérik, kreativ och snabb på att hitta lösningar. Vi vill att du ser varje elevs utvecklingspotential och har fokus på elevens styrkor samt arbetar med ett lågaffektivt förhållningsätt.

Kvalifikationer
Du är tydlig, målinriktad och tycker det är viktigt att ha en bra relation till elever, föräldrar och kollegor. I ditt arbete har du stort elevfokus och du är bra på att hitta och skapa individanpassade lösningar för dina elever. Du är självständig, positiv och har stor förmåga att samarbeta och organisera. Vi vill att du har behörighet för att undervisa på grundskolans senare år. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande är kunskap och erfarenhet av att undervisa inom individuella programmet samt kunskap och erfarenhet av autism.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Martina Gregorius
Telefon 0708-55 19 98
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. Vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att var och en ska utveckla sitt lärande så långt det är möjligt. Vi är en lärande organisation och tar detta på allvar. Som stöd för det pedagogiska arbetet har vi två utvecklingspedagoger med inriktning autismspektrum, kommunikation och rörelse samt tre förstelärare med inriktning på bedömning för lärande, kollegialt lärande och IKT. Hos oss får du 130 nya kollegor som alla arbetar för att vara en förebild och en inspirationskälla - en spjutspets inom tillgänglighet, kunskap och kompetens. Vill du vara en del av vårt arbete?