Socialpedagog, Malmö Latinskola

Socialpedagog, Malmö Latinskola

Malmö latinskola söker en Socialpedagog som ska jobba på skolans förstärkta program för elever med NPF-diagnos. Du följer en eller flera klass i skolarbetet och är en kvalificerad samtalspartner för elever och vårdnadshavare. Du arbetar proaktivt i såväl undervisningssituationer som under raster.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten ska du vara utbildad Socialpedagog. Som person är du ansvarstagande, relationsskapande och har en god samarbetsförmåga. Trygg i dig själv, lågaffektivt bemötande, självdistans, stort tålamod. Du förstår vikten av att skapa goda relationer med elever samtidigt som du håller en professionell relation. Rak och öppen kommunikation.

Urval och intervjuer sker löpande varvid tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan! Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Birgitta Moberg
Telefon 040-346671
Email Mejla Birgitta Moberg
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 2 juni 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. "Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling" Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1100 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att ha en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerat i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen blir grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på. Malmö latinskola har också varit modellskola för lärande för hållbar utveckling tillsammans med Naturskyddsföreningen och Malmö högskola. Det arbetet fortsätter vi nu på egen hand. Utbildningarna som vi erbjuder vid skolan är: - Estetiskt program (fem inriktningar) - Humanistiskt program (två inriktningar) - Naturvetenskapligt program - Naturvetenskap- och musikprogram - Samhällsvetenskapligt program (två inriktningar) Vi erbjuder även spetsutbildningar inom musik och teater, samt språkintroduktion och gymnasiesärskolans nationella program.