Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål främst genom hälsofrämjande och förebyggande arbete. Som skolsköterska arbetar du med hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Malmö stads basprogram för elevhälsans medicinska insats. Uppdraget innefattar också vaccinationer enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning. På skolan finns två elevhälsoteam, där det i varje team ingår skolsköterska, kurator, biträdande rektor, specialpedagog samt syv. I uppdraget ingår också att delta i det gemensamma utvecklings- och kvalitetssäkringsarbetet inom den medicinska elevhälsan. Om du är intresserad av att arbeta med förebyggande hälsoarbete och att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag, så är du varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten är du legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning som barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. Det meriterande om du har * tidigare yrkeserfarenhet som skolsköterska * erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. * digital kompetens För tjänsten behöver du ha mycket god svenska i tal och skrift och det är en fördel med andra övriga språkkunskaper. Denna tjänst kräver att du har ett bra bemötande och kan skapa förtroende hos ungdomar. Elevhälsans tvärprofessionella teamarbete kräver god samarbetsförmåga, helhetssyn, flexibilitet och en stark tilltro till människans förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Arbetet förutsätter att du är trygg i din arbetsroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer.

I den här anställningen ingår också: * Mentor på arbetsplatsen * Introduktion och fortsatt stöd av samordnande skolsköterska * Kollegiala träffar i medicinska elevhälsans nätverk * Fortbildningar via centrala elevhälsan Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Gunilla Liljeroth
Telefon 0703-926503
Email Mejla Gunilla Liljeroth
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. "Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling" Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1100 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att ha en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerat i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen blir grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på. Malmö latinskola har också varit modellskola för lärande för hållbar utveckling tillsammans med Naturskyddsföreningen och Malmö högskola. Det arbetet fortsätter vi nu på egen hand. Utbildningarna som vi erbjuder vid skolan är: - Estetiskt program (fem inriktningar) - Humanistiskt program (två inriktningar) - Naturvetenskapligt program - Naturvetenskap- och musikprogram - Samhällsvetenskapligt program (två inriktningar) Vi erbjuder även spetsutbildningar inom musik och teater, samt språkintroduktion och gymnasiesärskolans nationella program.