Planeringssekreterare till myndighetsavdelningen

Planeringssekreterare till myndighetsavdelningen

Välkommen till myndighetsavdelningen! Vår enhet för system och administration letar nu efter dig som vill arbeta som planeringssekreterare tillsammans med oss. Som planeringssekreterare består ditt huvuduppdrag av arbete med systemhandläggning, genom bland annat handläggning av elevregistreringssystemet Extens med ansvar för övergripande support och drift. Övriga arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är... * Samordning för det övergripande arbetet i koppling till systemen, till exempel genom framtagande av systemrutiner och riktlinjer i nära samarbete med förvaltningens sektionschefer, systemspecialister och administratörer * Planering och utredningar av befintliga administrativa arbetsprocesser/processkartläggning * Stödjande arbete mot förvaltningens chefer och rektorer i ärendeprocessen * Projektledning i utvecklingsprojekt i förhållande till de existerande systemen * Samverkan med interna och externa aktörer inom ramen för arbetsområdena Arbetet som planeringssekreterare innefattar även arbetsuppgifter inom bland annat handläggning och uppföljning av verksamhetsspecifika bidrag, statistikbearbetning och omvärldsbevakning i förhållande till Skolverket, SCB, CSN och så vidare!

Kvalifikationer
Vad krävs då för att just du ska vara aktuell för denna tjänst? Du behöver ha en kandidatexamen i ett för tjänsten relevant ämne, gärna med inriktning verksamhetsutveckling. Det är meriterande om du har en utbildning i systemvetenskap. Du behöver även ha erfarenhet av arbete som liknar ovanstående arbetsuppgifter, exempelvis inom systemhandläggning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom systemförvaltning, verksamhetskunskap av arbete i vårt elevregistreringssystem Extens, samt om du har erfarenhet av arbete inom utbildningsområdet. För att trivas i denna tjänst så bör dina personliga egenskaper i högsta grad kännetecknas av struktur och en förmåga att planera och prioritera i arbetet, då arbetsuppgifterna är komplexa och kräver en stor noggrannhet. Arbetet med systemhandläggning kräver även att du har en god analytisk förmåga för att se komplexa sammanhang och prioritera rätt i olika frågor. Eftersom att du som planeringssekreterare är ansvarig för support, drift och handläggning av våra system så behöver du ha en förmåga att arbeta självständigt. Slutligen så bör ditt förhållningssätt kännetecknas av att du kommunicerar öppet, tydligt och lyhört med såväl kollegor som övriga i din omgivning. För detta krävs det även att du, både i arbetet med systemhandläggning och för det organisatoriska samarbetet, har en god förmåga att samarbeta med olika professioner och att du har ett gott bemötande gentemot de du arbetar tillsammans med. Låter arbetsuppgifterna spännande och de personliga egenskaperna som en beskrivning av dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan till oss!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Barbro Pettersson
Telefon 0721-561785
Email Mejla Barbro Pettersson
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning, Ambassad & Diplomatiska arbeten
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.