Lärare i fysik S:t Petri skola

Lärare i fysik S:t Petri skola

I denna tjänst undervisar du elever i fysik på Natur- vetenskapsprogrammet. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverkar och stimulerar eleverna till att uppfylla kunskapskraven och nå så långt de kan. På ett effektivt sätt använder du digitala lärresurser i undervisningen och skapar elevinflytande som gynnar elevernas utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation för under- visning i fysik. Det är meriterande om du har er- arenhet av undervisning samtliga gymnasiekurser i ämnet samt av att handleda gymnasiearbeten i fysik. Du är väl förtrogen med Mac, Ipad, Chromebook andra digitala lärresurser samt att arbeta i Googlemiljö. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen som lärare på S:t Petri skola är du flexibel och trygg i ditt ledarskap i klassrummet. Du skapar en klassrumsmiljö som präglas av studiero och du har god relationell kompetens. Vidare är du entusiasmerande i din undervisning samt har innovation och handlingskraftighet för att på- verka, stimulera och engagera eleverna. För att lyckas i din roll och bidra till hög kvalitet på vår skola bidrar du aktivt till det kollegiala lärandet med fokus på formativt och språkut- vecklande arbetssätt. Genom ett gott samarbete i arbetsgrupper och i andra konstellationer skapar ni tillsammans en god arbetsmiljö. Du behärskar det svenska språket väl, både i tal och skrift. Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Christina Wehtje
Telefon 040-343516 23
Email Mejla Christina Wehtje
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? * Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. S:t Petri skola finns i en gammal vacker byggnad med mycket liv, mitt i Malmö. Skolan har cirka 840 elever och vi erbjuder utbildningar inom naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet som ger djupa kunskaper, håller hög kvalitet och ger utomordentligt god förberedelse för högre studier. Det möjliggörs bl.a. genom att lärarna ingår i ett systematiskt kollegialt lärande. Skolan har ett brett internationellt perspektiv och samverkar med skolor och organisationer i olika länder. Vi arbetar för att visa att varje elev är betydelsefull. Detta gör vi bland annat genom att arbeta tillsammans med en aktiv elevkår och elevskyddsombuden och med alla de utskott som elever på skolan har startat och driver.