Kurator till Värnhemsskolan

Kurator till Värnhemsskolan

Som kurator ska du verka för att eleverna ska få en god utveckling som möjligt genom att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du stödjer elevernas utveckling mot skolans mål, initierar förebyggande- och hälsofrämjande åtgärder och tar egna initiativ till direkt individuellt stöd. Du kontaktar och samarbetar med bl a elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal, IOF, BUP och polis i det dagliga arbetet. Du ingår i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer
Du ska var utbildad socionom samt ha erfarenhet av psykosocialt arbete med ungdomar som kurator eller motsvarande. Kunskap och erfarenhet av arbete med ungdomar i behov av särskilt stöd, erfarenhet av arbete med nyanlända ungdomar eller vuxna samt erfarenhet av arbete med ungdomar är meriterande

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Jerry Ahlström
Telefon 040-343185
Email Mejla Jerry Ahlström
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 nov (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. Värnhemsskolan ligger strategiskt mitt i Malmös citykärna. Huset på Kungsgatan 44 innehåller en otrolig spetskompetens inom entreprenörskap. Vi utbildar för framtiden inom branscher som frisör, restaurang och livsmedel samt barn och fritid. Vi har kompetensen i huset med duktiga och behöriga lärare samt funktionella och moderna lokaler. Vi har väl utrustade lokaler enligt de krav som finns för en högt kvalitativ yrkesförberedande skola.