Journalist till Utbildningskontoret

Journalist till Utbildningskontoret

Nu söker vi dig som är en driven journalist med aktuell gedigen erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion.

Hos oss på kommunikationsavdelningen kommer du att spela flera olika roller. Vi söker en redaktör med ansvar för att producera vår personaltidning Edico. Du bevakar och skriver artiklar i aktuella ämnen och du leder en mindre redaktion. Tillsammans med den planerar ni innehåll och skapar en editionsplan.

Du är chefredaktör och producerar innehållet till vårt årliga TO DO-magasin som handlar om utbildning och arbetsmarknad. Dessutom ansvarar du för arbetet med TO DO på sociala medier, före och under den årliga mässan.

Du ansvarar för förvaltningens sociala medier och har uppdraget att bedriva kompetensutvecklingsinsatser och support till verksamheterna.

Du ansvarar för att omvärldsbevaka vad som sker inom utbildningsområdet, lokalt regionalt och nationellt, skriva nyhetsbrev, pressmeddelande, texter till webb och intranät. Du deltar också som förvaltningens representant i olika nätverk inom Malmö stad.

Din kompetens tas också i anspråk av avdelningens kommunikatörer och i övrigt förekommande uppdrag och arbetsuppgifter inom kommunikationsavdelningen.

Vi har en ambition att fortsätta utvecklas digitalt och ser gärna att du bidrar med idéer i den processen.


Kvalifikationer
Vi söker dig med journalistutbildning samt aktuell gedigen erfarenhet av skrivande journalistik från nyhetsredaktion, tidning eller tidskrift och erfarenhet av arbete med sociala medier.

Det är meriterande om du har utbildning inom kommunikationsvetenskap, sociala medier eller videoproduktion. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av direktsändningar på sociala medier, digitala kommunikationslösningar och videoproduktion. Vi ser det som ett plus om du har kunskaper om gymnasieskola och vuxenutbildning.

Som person är du kreativ och har intresse av journalistikens möjligheter. Du måste trivas med att arbeta i team och vara positiv till förändringar. Avdelningen arbetar periodvis under stor press vilket ställer höga krav på dig att hantera detta på ett bra sätt. Du bör vara socialt begåvad då kontaktytorna är många. Du måste kunna arbeta självständigt och behärska text och layoutprogram. Det innebär alltså att i många fall måste du arbeta med hela processen från ax till limpa.

Tjänsten kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som i skrift.


Varmt välkommen med din ansökan!


Tjänsten kan komma att tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Pia Oredsson Birgersson
Telefon 070-576 15 12
Email Mejla Pia Oredsson Birgersson
Område Malmö stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik, Marknadsföring, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 dec 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. På kommunikationsavdelningen arbetar vi med att stötta och leda verksamheterna i internt och externt kommunikationsarbete, både strategiskt och operativt. Avdelningen består av tio medarbetare, där kommunikatörer med olika specialistkompetenser jobbar tätt tillsammans för att stärka dialog, engagemang och samarbeten.