Huvudregistrator till myndighetsavdelningen

Huvudregistrator till myndighetsavdelningen

Till enheten för nämnd och ärendeberedning söker vi nu en huvudregistrator på förvaltningens utbildningskontor. Då vi just nu är inne i en omorganisation kommer du tillsammans med två verksamhetscontrollers i hög grad kunna vara med och påverka hur utbildningskontorets registratur ska formas samt vara drivande i den digitaliseringsresa som påbörjats. Utöver ditt huvudsakliga ansvar för registrering och hantering av gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningens allmänna handlingar kommer du att vara processledare för dokument- och ärendehanteringssystemet Platina och ha en arbetsfördelande roll gentemot förvaltningens två verksamhetscontrollers. Du ansvarar för utlämnande av allmänna handlingar vid förfrågningar och för utbildningskontorets posthantering. I din roll som specialist i systemet Platina genomför du viss utbildning och systemsupport för förvaltningens medarbetare. Som huvudregistrator har du ett nära samarbete med enhetschef, nämndsekreterare och arkivarie. Du kommer att vara backup för nämndsekreteraren vid behov. I din roll förväntas du dessutom medverka till att kvalitetssäkra och utveckla ärendeprocessen och en del i detta är bland annat att delta i kommungemensamma nätverksträffar och forum för systemet.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en högskole- eller universitetsutbildning om 180 högskolepoäng som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Eftersom att du hanterar utlämnande av allmänna handlingar ställer vi krav på att du har kunskaper om förvaltningslag, kommunallag samt offentlighet- och sekretesslag. Det är positivt om du har vana av att arbeta i en politiskt styrd organisation, en registratorsutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet av registratorsarbetet i offentlig verksamhet. Du har tidigare arbetat inom offentlig förvaltning med offentlighets- och sekretesslagstiftning samt GDPR och har därmed god kunskap om dessa. Därtill har du tidigare arbetat med diarieföring och gärna i det ärendehanteringssystemet som Malmö stad använder, Platina men det går lika bra med andra dokument- och ärendehanteringssystem, som exempelvis W3D3, Public 360° och DiWA. Det är meriterande om du tidigare arbetat med digitaliserings/utvecklingsarbete och speciellt med arkiv som en del i flödet registratur-arkivbildning-arkivförvaltning. För att lyckas i rollen som huvudregistrator är du en genuint serviceinriktad, innovativ och nyfiken person med fokus på vad som gagnar medborgarna. Du har en god förmåga till överblick, planerar arbetsuppgifter och projekt i god tid och ser förändring som ett naturligt tillstånd som lockar till arbetsglädje. Det krävs att du både trivs med att självständigt driva processer och att samarbeta, ditt uppdrag kommer kräva att du snabbt bygger på nätverk och bidrar till lärande. Rollen som huvudregistrator kräver vidare att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig, såväl muntligt som skriftligt.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Josefin Thedeby
Telefon 0768-504959
Email Mejla Josefin Thedeby
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 sept (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.