Antagningshandläggare

Antagningshandläggare

Antagningsenheten ansvarar för mottagande och antagning till gymnasie- och vuxenutbildning, mottagande och antagning till samt samordning av gymnasiesärskola, utredning inför beslut om tilläggsbelopp. Som antagningshandläggare handlägger och administrerar du ansökningar till gymnasieskolan samt arbetar med uppföljning av antagningsstatistik och juridiska frågor kring antagning i enlighet med skollag och gymnasieförordning.

Arbetet sker med digitala system som bland annat Extens, Dexter, IST-vux, Skåne-IKE och Platina. Arbetet omfattar också många personliga kontakter med till exempel rektorer, studie- och yrkesvägledare, elever, föräldrar och andra antagningskanslier.


Kvalifikationer
Vi söker dig med en kandidatexamen, gärna med inriktning inom studie- och yrkesvägledning, juridik eller pedagogik. Du har erfarenhet av att arbeta i ett eller flera av systemen vi använder eller andra program som är liknande. Meriterande är om du har erfarenhet av elevadministrativa eller antagningssystem som Extens, då en stor del av ditt arbete sker i dessa system. Vi ser gärna att du som söker även har erfarenhet av samtal med medborgare som till exempel elever och vårdnadshavare samt kontakt med myndigheter. Meriterande är givetvis om du har erfarenhet av antagningsprocessen till gymnasieskolan och/eller vuxenutbildning.

Du är noggrann, strukturerad, serviceinriktad och van vid att arbeta med digitala system. Arbetet ställer höga krav på din muntliga och skriftliga förmåga. Det krävs att du kan samarbeta bra på olika nivåer, då arbetet handlar om att ge service till rektorer, elever och deras föräldrar samt andra kommuner och myndigheter. Du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, fungerar under tidspress och driver dina processer vidare.

Låter detta som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Samiramis Waychester
Telefon 0733-312714
Email Mejla Samiramis Waychester
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 sept (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.