Vikarier sökes till Malmö stads grundskolor

Vikarier sökes till Malmö stads grundskolor

Nu söker vi dig som vill arbeta extra som timavlönad lärarvikarie eller elevassistent i våra verksamheter. Vi erbjuder dig möjligheten till ett flexibelt och omväxlande arbete! Som lärarvikarie arbetar du med att ersätta ordinarie personal vid korttidsfrånvaro. Arbetsuppgifterna består av självständig undervisning mot en eller flera klasser utifrån en upprättad planering vilket kan komma att kan följas av ett efterarbete. Som elevassistent arbetar du med att ersätta ordinarie personal vid korttidsfrånvaro. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att arbete med en elev eller en barngrupp under deras skoldag vid såväl lektioner, raster, eller om det förekommer utflykter. Du arbetar i ett nära samarbete med skolans lärare/fritidspedagoger och kan komma att arbeta både i klassrum och på fritidshemmet. Vi vill att du ska kunna arbeta minst fyra heldagar á åtta timmar eller sex halvdagar á fyra timmar per månad. Leder din ansökan till en upprättad timanställning kommer du att få tillgång till Malmö stads vikariehanteringssystem: Vikariebanken. Via Vikariebanken anger du själv vilka dagar/tider du har möjlighet att arbeta.

Kvalifikationer
För att bli aktuell som lärarvikarie är det ett krav att du har en fullföljd och godkänd gymnasieutbildning. Du behöver också ha en pågående eller avslutad högskoleutbildning mot, företrädesvis, en pedagogisk utbildning. Likaså ser vi det som meriterande om du har någon annan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller unga. För att bli aktuell som vikarierande elevassistent är det ett krav att du har en fullföljd och godkänd gymnasieutbildning, gärna barn- och fritidsprogrammet. Har du någon vidareutbildning såsom barnskötare eller elevassistent ser vi det som meriterande. Likaså ser vi det som meriterande om du har någon annan tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller unga. Du som söker har även ett genuint intresse för människor! Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Du har ett serviceinriktat förhållningssätt och ser gott bemötande, respekt och samarbetsförmåga som självklarheter. Flexibilitet, initiativförmåga och förmåga att möta nya miljöer och människor är en förutsättning för att du ska trivas och lyckas i uppdraget. Vidare är det ett krav att du som söker talar, skriver och förstår svenska obehindrat. En grundförutsättning för att få arbeta inom pedagogisk verksamhet är ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister. Se nedan länk under "övrig information" var du skickar efter utdraget. På grund av periodvis långa handläggningstider rekommenderar vi att du söker utdraget omgående efter du har gjort din ansökan. Välkommen med din ansökan!

För att underlätta rekryteringsprocessen ber vi dig att bifoga eventuella betyg och intyg till din ansökan. Läs mer och sök utdraget ur polisens belastningsregister, via: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Grundskoleförvaltningens rekryteringsenhet
Email Mejla Grundskoleförvaltningens rekryteringsenhet
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!