Skolsköterska till Rönnenskolan

Skolsköterska till Rönnenskolan

Du är som skolsköterska lokalt anställd på skolan och är en viktig del i det tvärprofessionella hälsofrämjande arbetet tillsammans med övrig personal. Du ingår i Rönnenskolans elevhälsoteam där du tillsammans med specialpedagoger, speciallärare, kuratorer, studie -och yrkesvägledare och psykolog arbetar för att våra elever ska få bästa möjliga skolgång. Du ser dig själv som en del av ett team där du både samverkar effektivt med andra professioner men också har förmågan att kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt. I ditt arbete som skolsköterska i Malmö stad ingår att följa det basprogram som finns. Arbetet är förebyggande och hälsofrämjande. Du utför mottagningsuppgifter såsom hälsosamtal, hälsouppföljningar, skolläkarmottagning och vaccinationer. Den medicinska elevhälsan är en egen verksamhetsgren inom skolan med en övergripande verksamhetschef enligt Hälso- och sjukvårdslagen. I ditt arbete som skolsköterska arbetar du nära eleverna och möter varje individ utifrån deras behov. Det är ett stimulerande och roligt arbete som gör att du vidareutvecklas i din profession och där du får möjlighet att nätverka med övriga skolsköterskor i grundskoleförvaltningen. Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Uppdraget innebär även dokumentation i digitala verktyg. Du kommer att få möjlighet till en gedigen introduktion baserad utifrån dina behov och du bibehåller löpande kontakt med både MLA och övriga skolsköterskor på grundskoleförvaltningen i Malmö stad. Vidare har du möjligheter till fortbildning vid ett par tillfällen per termin och under ditt första år får du även en veckas intern grundläggande utbildning avseende ditt uppdrag som skolsköterska. Om du har fler frågor om tjänsten är du varmt välkommen att ringa rektor Jenny Strand eller verksamhetschef/MLA Anna Olin för mer information.

Kvalifikationer
Vi söker dig som redan arbetar som skolsköterska eller som vill utvecklas vidare i din profession som sjuksköterska. Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. Du behöver ha erfarenhet som sjuksköterska och det är meriterande om du redan har erfarenhet av arbete som skolsköterska. Det är också meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i datajournal t ex PMO samt om du har tidigare erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga. Som person är du lösningsfokuserad, har lätt att samarbeta med andra och har en vilja att göra skillnad för våra elever. Du är även strukturerad och organiserad i ditt arbete samt ansvarstagande och trygg i din roll. Välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna Olin
Telefon 0708-112514
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 feb 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Rönnenskolan är en 7-9 skola med ca 500 elever i Rönnenområdet. Våra lokaler är ljusa och rymliga och är en blandning mellan äldre charm och helt nya lokaler med direkt närhet till Grundskoleförvaltningen. På Rönnenskolan samarbetar alla vuxna för att på bästa sätt stötta eleverna i deras kunskapsmässiga- och sociala utveckling. Vi vill skapa en delaktighet och lever efter mottot "Alla elever är allas elever". Vårt arbete präglas av ett kollaborativt lärande, där vi strävar efter att vara en lärande organisation i alla led. Vår vision är att skapa en skola som gör skillnad och möter framtidens behov genom att lägga upp en undervisning som är byggd på 21st Century Skills. Vi vill rusta våra elever inför framtiden genom att ge dem strategier som gör att de klarar av morgondagens utmaningar.