Lärare åk 3 till Rosengårdsskolan

Lärare åk 3 till Rosengårdsskolan

Vi söker nu en ersättare till vårt arbetslag för årskurs 3. Arbetslaget består i nuläget av två förstelärare, två grundskollärare, en grundlärare mot fritidshemmet samt två elevassistenter. Alla i arbetslaget är kunniga, erfarna och engagerade och ser fram emot ditt deltagande i planeringen och utförandet av det pedagogiska arbetet med eleverna.

I ditt läraruppdrag hos oss arbetar du systematiskt med att planera, genomföra och utvärdera din undervisning. Detta, tillsammans med fortlöpande bedömning av dina elevers förvärvade kunskaper, ligger till grund för din fortsatta planering framåt.

Planeringen av undervisningen sker huvudsakligen tillsammans med dina kollegor samt till viss del enskilt. Din undervisning är modern och kreativ och syftar till att nå och hitta strategier för att stärka dina elever, både kunskapsmässigt och i deras personliga utveckling.

Vidare deltar du aktivt i skolans fortlöpande utvecklingsarbete. I utvecklingsarbetet jobbar vi alla tillsammans för att upprätta och bibehålla en god lär- och arbetsmiljö för elever och medarbetare på vår skola.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i årskurserna F-3. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi det som meriterande samt om du har behörighet även i årskurs 4-6. Behörighet i Sv/Sva samt matematik mot F-3 är ett krav.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö för våra elever under hela deras skoldag. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg.

Vi vill att du har goda kunskaper och ett gediget intresse av grundläggande läs- och skrivinlärning samt grundläggande matematik. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och ser värdet i att lära av och tillsammans med andra.

Välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Katharina Olofsson
Telefon 040-341000
Email Mejla Katharina Olofsson
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 okt 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Rosengårdsskolan är en F-7 skola, som ligger i området Herrgården på Rosengård. Skolan har ca 400 elever och i princip alla har svenska som sitt andraspråk. På skolan har vi även en särskola bestående av 15 elever. Fritidshemmet har 180 barn fördelade på fem avdelningar med egna lokaler. Fritidshemmet arbetar med lärande under hela dagen. Vi vill att Rosengårdsskolan ska vara varje elevs bästa skola och arbetar uthålligt med ämnesövergripande och språkutvecklande arbete samt bedömning för lärande. På Rosengårdsskolan arbetar vi med en tydlig lektionsstruktur och alla lärare arbetar efter samma modell, Rosengårdsmodellen. Utöver detta vill vi att alla våra elever ska möta välutbildad personal med ett lågaffektivt förhållningssätt som arbetar i en målstyrd organisation. Varje årskurs ansvarar gemensamt för sina elever genom ett nära dagligt samarbete och samplanering. Vi har höga förväntningar på varandra och bidrar alla till en god arbetsmiljö för både elever och personal. Följ oss gärna på Instagram för att få en inblick i vår vardag: rosengardsskolan #rosengårdsskolan