Fem utvecklingssekreterare till språkcentralen

Fem utvecklingssekreterare till språkcentralen

Nu utökar vi vårt team och söker därför fem kollegor som kommer att jobba nära skolorna samt med annat utvecklingsarbete som berör flerspråkiga elever på skolor i Malmö Stad. Två av dessa fem tjänster har ett särskilt uppdrag om att stödja skolorna i att undervisa elever med behov av alfabetisering. Ledningsgruppen för Mottagningsenheten arbetar i en öppen och transparent organisation. Detta är också strävansmålet för enhetschefen som är närmaste chef för medarbetarna som ingår i Vägledning och stöd. Medarbetarna arbetar aktivt med kollegialt lärande i ett nära och inspirerande samarbete. Som medarbetare i Vägledning och stöd arbetar du utifrån de övergripande mål och strategier som har tagits fram för verksamheten. Med utgångspunkt i dessa tar du fram modeller och utför det operativa arbetet. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp och stor del av ditt arbete kommer att fokusera på att handleda och att stödja våra skolor i undervisningen av nyanlända elever. Som ledstjärna och vision i vårt uppdrag arbetar vi gentemot varje elevs bästa skola. Särskild vikt lägger vi i arbetet med integration av nyanlända elever i skolan

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande kandidatnivå samt minst två års erfarenhet inom verksamhetsområdet. Du behöver ha erfarenhet från arbete med nyanlända elever samt integration och för de två tjänster som har ett särskilt uppdrag med alfabetisering behövs även erfarenhet av undervisning av elever med detta behov. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande roll samt om du har erfarenhet av förändringsprocesser. Som person har du god kommunikativ förmåga, har förmåga att planera och strukturera ditt eget arbete, samt förmågan att vara flexibel i en föränderlig arbetsmiljö. Vi är en enhet med ett viktigt uppdrag och hög arbetsglädje som gärna använder humor i arbetsvardagen och där samarbete är av stor vikt. För att trivas i rollen och på enheten tror vi att du också delar dessa värden.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Beata Engels Andersson
Telefon 0708-413857
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 dec 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Språkcentralen är en enhet under Samordning och stöd i grundskoleförvaltningen. Språkcentralen består av två enheter; Enheten för modersmålsundervisning och studiehandledning och Mottagningsenheten. Mottagningsenheten skriver in, kartlägger och förbereder elever för studier på skolor i Malmö Stad. Teamet Vägledning och stöd ingår i mottagningsenheten och det är här tjänsterna ska tillsättas. Kort sammanfattat är teamet Vägledning och stöd en stödfunktion för skolorna i deras mottagning av nyanlända elever.