Förstelärare Ma/No till Apelgårdsskolan

Förstelärare Ma/No till Apelgårdsskolan

Nu söker vi dig som är intresserad av att ta dig an en ny utmaning i din lärarroll! Inför den kommande terminen söker vi på Apelgårdsskolan en ny förstelärare med inriktning Ma/No med ett särskilt fokus på digitalisering mot våra år 1-7. Ditt huvuduppdraget som förstelärare är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Som förstelärare ska digitalisering vara en naturlig del i undervisningen. I uppdraget som förstelärare ingår det att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare. Som förstelärare tar du också ett särskilt ansvar för ämnesutveckling och ämnesdidaktisk utveckling och det systematiska kvalitetsarbetet. Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men har också delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel. Det övergripande uppdraget ska främja inrättandet av karriärsteg för lärare och utgår från kommunens behov av utveckling och förbättring samt skolans måluppfyllelse.

Kvalifikationer
För att bli aktuell för tjänsten som förstelärare, måste du: - vara legitimerad lärare för årskurs 1-7 med behörighet i ett eller flera ämnen enligt 2 kap. 16 § skollagen (2010:800). - genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet - ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen - även i övrigt av huvudmannen bedömas som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. För tjänsten ser vi också att det är största vikt att du är en tydlig ledare som sätter -och upprätthåller tydliga gränser i klassrummet. Du besitter ett stort tålamod och hittar via tydliga strukturer och ett organiserat tillvägagångssätt vägar att nå våra elever. Du är samtidigt en stark lagspelare som vet värdet av att samarbeta tätt med dina kollegor. I utbyte får du nya kollegor i våra engagerade lärare och en närvarande skolledning som brinner för att skapa en så bra skolgång som möjligt för våra elever! Varmt välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna Gullberg
Email Mejla Anna Gullberg
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Apelgårdsskolan är en F-9 skola med cirka 350 elever. Vi är två paralleliga i år F-6 och enparallelliga i år 7-9. Vi sätter stort fokus på samarbete. Alla ingår i arbetslag och ämneslag. Språkutvecklande ämnesundervisning, transspråkande, elevdelaktighet och samarbete mellan skola och omvärlden är prioriterade utvecklingsområden. Våra elever har flera språk att tillgå. Vi har höga förväntningar på varandra och arbetar systematiskt tillsammans med målinriktat utvecklingsarbete. Skolledningen är närvarande och arbetar nära verksamheten. Hos oss är ett kollaborativt lärande och ett kollegialt arbetssätt medel att utveckla sig själv, kollegiet och eleverna tillsammans. Vi vågar att utmana varandra och är beredda på att få erfarenheter och prova igen. Hos oss får du utveckla det just du behöver i form av kompetensutveckling samtidigt som du bidrar med din kunskap till andra. Vi arbetar med digitalisering och teknologin som accelerator för lärande. Vi använder oss av ett lösningsfokuserat förhållningsätt. Kika gärna in på sidan Apelgårdsskolan i Malmö på Facebook för att få en inblick i arbetet på vår skola!