Biträdande rektor till Rådmansvångens skola

Biträdande rektor till Rådmansvångens skola

Till den kommande terminen söker Rådmansvångens skola nu en biträdande rektor med ansvar för vår åk. 4-8 verksamhet. Rådmansvångens skola utgör tillsammans med Västra skolan, Västras rektorsområde. Tillsammans med skolans rektor, en övrig biträdande rektor och en administrativ chef utgör ni Västras rektorområdes ledningsgrupp där du som biträdande rektor är direkt underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings- uppföljnings- och samverkansansvar. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag som till exempel elevhälsa. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk examen med en pedagogisk inriktning och gärna med erfarenhet av arbete inom skola eller fritidshem. Det är en fördel om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap som exempelvis biträdande rektor eller annat ledaruppdrag inom skola. Det är meriterande om du har gått eller påbörjat rektorsutbildning eller har någon annan ledarutbildning med dig. För att trivas och lyckas i uppdraget krävs det att du har goda ledaregenskaper och att du trivs med att arbeta operativt i verksamheten. Du är en tydlig pedagogisk ledare som driver skolutveckling utifrån uppställda mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter istället för problem. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka; skapa intresse, delaktighet och engagemang och förståelse hos dina medarbetare och kollegor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Andreas Berntsen
Telefon 076-8536627
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Höstterminen 2018 startade den nya Rådmansvångens skola sin verksamhet i nyrenoverade fräscha lokaler mitt i hjärtat av Malmö. Läsåret 2018/2019 har skolan cirka 100 elever i årskurs 4-5. Från och höstterminen 2019 kommer det även att finnas årskurs 6-8 på skolan vilket innebär ca 200 elever. Skolan ligger utmed Rådmansgatan i de lokaler där före detta Pildammsskolan låg. Skolans närhet till kultur, parker, centrum och kommunikationer gör att våra elever får stora möjligheter till varierande lärmiljöer.