Bibliotekarie med inriktning mot system till utvecklingsavdelningen

Bibliotekarie med inriktning mot system till utvecklingsavdelningen

Som systembibliotekarie arbetar du med att ständigt utveckla och förbättra systemstödet för skolbiblioteken i Malmö. Tillsammans med ytterligare en kollega samt en systemförvaltare bistår du systemets användare och bidrar därmed till att bättre uppfylla skolbibliotekens mål och behov. Huvudsakliga arbetsuppgifter är systemadministration, support och användarstöd, samt hantering och utveckling av integrationer mot andra system och digitala tjänster. I dina arbetsuppgifter ingår kontinuerlig dialog med systemleverantör och andra samarbetspartners. Du håller även i utbildningar kopplade till systemet. Du är en strukturerad och analytisk person med mycket goda IT-kunskaper och ett stort intresse för digitala lösningar med tillämpningar inom bibliotek och skola. För dig är användarfokus och helhetssyn givna utgångspunkter. Du är nyfiken, lyhörd, lösningsfokuserad och har ett driv. Ett högt arbetstempo kräver att du har en god prioriterings- och planeringsförmåga. Då vi till stor del arbetar i teamform ser vi att du har en förmåga att ta olika roller, är agil i ditt arbetssätt och drivs av att verka i ett gruppsammanhang. Flexibilitet, hög samarbetsförmåga, prestigelöshet och engagemang med en positiv människosyn är värden som vi ser hos dig för att kunna fungera i denna kontext. Eftersom du kommer att fungera som en brygga mellan verksamhet och system är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och ett pedagogiskt förhållningssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: * Examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig * Erfarenhet av arbete inom biblioteksverksamhet * Erfarenhet av bibliotekssystem och/eller digitala bibliotekstjänster ut ett avancerat användarperspektiv * Grundläggande kunskaper och erfarenhet av API:er, metadata, webb, systemadministration Det är meriterande om du har: * Erfarenhet av arbete som systembibliotekarie * Erfarenhet av bibliotekssystemet Sierra * Kunskaper i programmering/skriptning i t.ex. SQL, JavaScript, PHP * Erfarenhet av skolbibliotek och de processer som bibliotekssystemet stödjer * Erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete inom bibliotekssektorn * Erfarenhet av undervisning * Erfarenhet av att arbeta agilt och med användarcentrerade metoder * God kännedom om skolans uppdrag Språkkunskaper: * Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Mats Johnsson
Telefon 0734-32 30 75
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 jan 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Utvecklingsavdelningen är en ny avdelning från och med 1 augusti 2019.
Vi arbetar för att stödja förvaltningens pedagogiska utvecklingsarbete utifrån definierade behov.

Till vår avdelning söker vi nu en systembibliotekarie.
Du kommer att vara placerad på Utvecklingsavdelningen med en enhetschef som din närmsta chef och arbeta inom systemförvaltningen för SELMA, ett gemensamt biblioteks- och mediesystem för skolorna i Malmö stad. SELMA har sin grund i biblioteksdatasystemet Sierra.