Ekonomichef till GlasLindberg i Malmö

Ekonomichef till GlasLindberg i Malmö

GlasLindberg, grundat redan 1904, är Sveriges ledande tillverkare av fasadsystem - dörrar, fönster, fasader och tak - i glas och metall till byggsektorn. Vi tillverkar våra produkter i vår fabrik i småländska Strömsnäsbruk och deltar i entreprenadprojekt av varierande storlek över hela Sverige.

Vi söker dig som är engagerad, uppskattar ett brett ansvarsområde och ett nära samarbete med samtliga avdelningar i bolaget. Vill du vara med och bidra till GlasLindbergs fortsatta utveckling? I rollen som ekonomichef får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb.

Mer om jobbet som ekonomichef

Dina arbetsuppgifter kommer i första hand vara att ha det övergripande ansvaret för företagets ekonomi och administration. Du leder arbetet på ekonomiavdelningen där du till din hjälp har två ekonomiassistenter och du är en del av företagets ledningsgrupp. Du kommer att arbeta operativt med bokslut, analyser och rapportering och du bistår VD, styrelse och ledningsgrupp med verksamhetsanalyser och underlag. I ansvaret ingår också HR-frågor.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen som ekonomichef är att:
  • Löpande göra analyser av verksamheten samt bevaka och utreda avvikelser
  • Ansvara för det löpande redovisnings- och bokföringsarbetet
  • Ta fram månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Budget- och prognosarbete
  • Säkerställa extern redovisning, moms och deklarationer
  • Leda och utveckla medarbetarna på ekonomiavdelningen
  • Utveckla processer och driva en fortsatt digitalisering av ekonomifunktionen
  • Stötta verksamheten i HR-frågor
Vem söker vi?

Till rollen som ekonomichef söker vi dig som motiveras av att ta ansvar och att delta i arbetet med att utveckla medarbetare och verksamheten i ekonomiska frågor på ett prestigelöst sätt. Du vill inte bara förvalta utan utvecklar och effektiviserar rutiner och processer för företagets redovisnings- och ekonomiarbete. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende, engagemang och ett arbetsklimat där medarbetarna trivs och utvecklas. Vidare ser vi att du är affärsmässig och uppskattar att leverera med hög kvalitet.

För att komma in i rollen så bra som möjligt är det viktigt att du är van vid att ansvara för redovisning och är trygg i de kunskaperna, men du ser också vikten av att stötta verksamheten och affären med relevanta analyser och underlag och lägger minst lika mycket engagemang där. Det är ett stort plus om du har ett par års erfarenhet av att arbeta i en ledande roll. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av HR-frågor men har ett intresse av det.

För att trivas i rollen tror vi att du är trygg i dig själv, nyfiken på verksamhetens alla delar och trivs i en central och synlig roll.

Vad kan GlasLindberg erbjuda dig?

GlasLindberg är ett tryggt och stabilt bolag med en familjär stämning bland medarbetarna och spännande produkter med stor efterfrågan. Att medarbetarna trivs visar sig bland annat i en låg personalomsättning. Det finns fina personalförmåner som till exempel en semesterlägenhet utanför Alicante i Spanien och ett vinstdelningssystem som är lika för alla.

Placeringsort: Malmö

Om GlasLindberg

GlasLindberg, grundat 1904, är Sveriges ledande tillverkare av fasadsystem - dörrar, fönster, fasader och tak - i glas och metall till byggsektorn. Framgången bygger på engagemang för alla uppdrag, stora som små, samt våra medarbetares kompetens och skaparkraft. Våra åtaganden spänner över hela värdekedjan, från projektering till installerad produkt.

Vi bedriver försäljnings- och entreprenadverksamhet från fyra orter i Sverige - Malmö, Strömsnäsbruk, Örebro och Örnsköldsvik. I Strömsnäsbruk har vi en modernt utrustad fabrik med produktionslinjer för dörrar/fönster resp. fasader/tak och specialprodukter. Huvudkontoret ligger i Malmö.

I mer än hundra år har vi stått för kontinuitet och förnyelse.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 0707-64 81 04, anna.alenryd@meritmind.se eller kandidatansvarig Viktoria Asp på 0737-48 20 92 eller viktoria.asp@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, men senast 16/4.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)