Engagerad lönechef till Geberit/Ifö i Bromölla

Engagerad lönechef till Geberit/Ifö i Bromölla

Vill du ansvara för att utveckla lönefunktionen i en operationell och strategisk roll? Vi söker en lönechef till Geberit/Ifö!

Geberit är i en intensiv fas och utvecklar ständigt sin lönehanteringsprocess. Hos Geberit implementeras nu SAP Time Management och Payroll på nordisk nivå och fler projekt är på ingång. Du får här möjlighet att bidra med din kompetens inom lön i en operationell och strategisk roll som ansvarig för lönefunktionen i Sverige. Du får en central funktion i att stötta lokal HR samt den nordiska HR-funktionen i lönerelaterade frågor. Du blir en del av en nordisk organisation och kommer även att ha ett nära samarbete med huvudkontoret i Schweiz.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du blir del av ett ledande bolag inom VVS-branschen med starka varumärken på den nordiska marknaden. Du blir även del av ett stabilt och internationellt bolag som levererar produkter av toppkvalitet.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen som lönechef på Geberit kommer du ansvara för lönefunktionen i Sverige. Du verkar för en optimerad, kostnadseffektiv och smidig löneprocess. Du kommer att arbeta både med uppgifter på en strategisk och på en operationell nivå i den svenska samt nordiska organisationen.
 • Ansvara för lönefunktionen i Sverige i tätt samarbete med Nordiska HR och löneteamet. Ca 400 löner, uppdelade på tre bolag, hanteras varav majoriteten är kollektivanställda.
 • Personalansvar för en person samt eventuell tillfällig personal.
 • Ansvar för löneavtal och lönerelaterade delar av kollektivavtalen.
 • Kontinuerligt arbeta med att utveckla och optimera lönefunktionen i Sverige och i Norden.
 • Leda projekt inom lön och Master Data; bland annat kommer du att projektleda implementationen av tidapporteringsmodulen i SAP i Norden och Baltikum.
 • Agera Superuser i SAP på nordisk nivå och därmed vara en stöttning kring systemfrågor relaterat löne- och tidrapportering.
 • Månatlig rapportering av FTE och andra KPI:er till nordiska HR.
 • Även om ditt team har ansvar för att operativt hantera löneadministrationen förväntas du vid behov hantera löneadministration och andra lönerelaterade uppgifter.
 • Supportera HR på lokal och nordisk nivå gällande ad-hoc förfrågningar.
 • Du kommer att ha många kontaktytor, både internt och externt.
 • Du är en aktiv medlem i Nordic HR and Payroll Management Team.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att rapportera till HR Director Nordic (som är placerad i Danmark). Vi ser med stor fördel att du är bosatt så att du dagligen kan utgå från kontoret i Bromölla, där även löneteamet och HR för Sverige är placerad. Alternativt utgår du från kontoret i Malmö och är villig att vara tillgänglig på plats i Bromölla 3-4 dagar per vecka. Resor, nationella och internationella, kommer i varierande mängd att ingå i din roll som lönechef.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som ansvarig för lönefunktionen på ett större företag av komplex karaktär, gärna en matrisorganisation. Då rollen kommer att innebära projektansvar för implementation av SAP Time Management och Payroll så är det en väldigt stor fördel om du har erfarenhet av SAP sedan tidigare, alternativt ett större ERP-system. Du är van att driva projekt och har du även erfarenhet av att ansvara för personal är det meriterande. Du är van att tolka kollektivavtal och har du tidigare arbetat med HR-relaterade uppgifter är det ett plus. Du har goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Excel, och har en god systemvana. Har du i grunden en högre utbildning är det meriterande. Då du blir del av en internationell koncern kräver tjänsten goda kunskaper i engelska samt goda kunskaper i svenska.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och har en förmåga att nå goda resultat. Du har ett systematiskt arbetssätt, en förmåga att se detaljer och är noggrann i ditt utförande. Du trivs med att hantera uppgifter både på en operationell och en strategisk nivå och har ett prestigelöst förhållningssätt. Din kommunikativa förmåga är god och du har lätt för att uttrycka dig.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Angelina Nilsson
Telefon 0768384163
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Hemsida http://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 22 sept (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.