Group Business Controller till Fyrklövern, Malmö

Group Business Controller till Fyrklövern, Malmö

Vill du vara delaktig i en omfattande affärsförändring, är du extremt analytisk och förstår hur du systemmässigt ska säkerställa ett stabilt och pålitligt beslutsunderlag? Då är detta rätt roll för dig. I den nyetablerade rollen som Group Business Controller på Fyrklövern agerar du stöd åt VD och tillhandahåller relevanta analyser för att möjliggöra en snabb anpassning av verksamheten.

Du rapporterar till VD och är en del av ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Rapportering, uppföljning och analys
 • Kontinuerligt förbättra processer och rutiner för snabbare och bättre beslutsunderlag
 • Analys och uppföljning av KPI:er
 • Vara ett aktivt stöd till dotterbolagen i rapportering, prognos, verksamhetsuppföljning och analysarbete.
 • Driva förändrings- och effektiviseringsarbete tillsammans med VD och avdelningschefer.
 • Skapa en god uppfattning av de affärssystem som Fyrklövern använder och agera superuser för Dynamics AX och övriga affärssystem. Jobba nära IT avdelningen för flödes- och processkontroll.
 • Huvudansvar för Risk & Recovery och Consumer Credits-frågor inom Fyrklövern Group.
Kvalifikationer och erfarenhet:

För att klara rollen bra så tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av affärsnära controlling och gärna erfarenhet från revisionsarbete. Du behöver ha god förståelse för redovisningens grunder, vara en van systemanvändare och ha mycket goda färdigheter inom Excel. Det är ett stort plus om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med konsumentprodukter och varit med om en förändringsresa i en verksamhet som inneburit att du fått skapa helt nya rapporter och underlag för att möjliggöra förändringen.

Personliga egenskaper

Rollen handlar till stor del om analys, så den analytiska förmågan måste vara en central egenskap hos dig. Du kommer att ha många kontaktytor och ha till uppgift att genom dessa kontakter driva bolaget framåt i ny riktning. Detta kräver en god kommunikationsförmåga och att du uppskattar att vara en synlig och central individ i bolaget. Du är en trygg person som tar egna initiativ, du vågar utmana och ifrågasätta men glömmer inte att lyssna.

Vad erbjuder företaget dig?

Detta är en unik chans att få vara delaktig i den omfattande processen att ta en traditionellt framgångsrik produkt genom förändringen mot en modern affär i nya kanaler. Du kommer att ha inblick i alla delar av förändringsprocessen och får möjlighet att sätta avtryck i verksamheten.

Det finns långsiktigt goda karriärmöjligheter inom bolaget och koncernen.

Placeringsort: Malmö, Ångbåtsbron 1

Om Fyrklövern:

Fyrklövern är ett företag inom direktförsäljning med porslin, glas och hemdekorationsprodukter som specialitet. Företaget grundades år 1974. Fyrklövern AB är ett företag inom Cydonia. I Cydonia, med säte i Malmö, ingår även Purity, Stabenfeldt, Nationalencyklopedin och Postpac.

Fyrklövern har drygt 180 anställda, finns i 6 länder och omsätter 270 MSEK.

Läs mer på www.fyrklövern.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Fyrklövern med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anna Alenryd070-764 81 04 och Helena Centerblad 070-749 99 63.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (57 dagar kvar)