Subaru Nordic söker Servicechef

Subaru Nordic söker Servicechef

För direktrekrytering till Subaru Nordic AB söker vi nu en Servicechef. Har du en god fordonsteknisk kunskap, är affärsmässig och trygg i dig själv som ledare? Vill du arbeta verksamhetsnära i ett utvecklingsinriktat och framgångsrikt bolag med internationella kontaktytor? På Subaru Nordic erbjuds du möjlighet till en spännande utmaning i karriären, i ett välrenommerat och framgångsrikt bolag.

Som Servicechef hos Subaru Nordic erbjuds du en utvecklande och variationsrik roll där du kommer att ha en central roll i företaget med många kontaktytor. Du blir övergripande ansvarig för serviceavdelningen för den svenska och danska marknaden med fullt personalansvar för ett trevligt och kompetent team av kollegor. Din placering är på Subaru Nordics nordiska huvudkontor i Arlöv där man sitter i moderna och fräscha lokaler intill Bernstorp och Toftanäs.

Kulturen på arbetsplatsen präglas av en god gemenskap med en familjär anda där man hjälps åt och stöttar varandra. Medarbetarna är Subarus viktigaste resurs och tillsammans värnar man om en hög trivsel på arbetsplatsen och arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla.

Företagspresentation
Subaru Nordic AB är en av Europas största och mest framgångsrika generalagenter för Subaru. Företaget säljer, distribuerar, servar och reparerar bilar via 180 fristående återförsäljare och verkstäder i flera europeiska länder. Företaget genomsyras av en positiv anda och sätter alltid kunder och återförsäljare i första rummet.

Om tjänsten
Ett betydelsefullt och omväxlande arbete i ett positivt arbetsklimat väntar på dig i rollen som servicechef. Detta med övergripande ansvar för serviceavdelningen och ett team om 5 kollegor som är lika professionella och hängivna som du. Du leder, planerar och samordnar arbetet för ditt team. Du förväntas arbeta nära den dagliga verksamheten och ansvarar för- och medverkar aktivt till att kvaliteten och arbetet för din avdelning samt verkstäder uppfyller Subarus mål och kvalitetskrav. Rollen innebär många kontaktytor där du samverkar med övriga avdelningar och supportfunktioner inom företaget. Tjänsten beräknas ha ca: 30-40 resdagar om året och du erbjuds tjänstebil. Rapporterar gör du till Servicemarknadsdirektören. Dina arbetsuppgifter är av både operativ och strategisk inriktning med såväl fordonsteknisk- såsom administrativ karaktär, vilka du tillsammans med ditt team i olika utsträckning arbetar med och ansvarar för. Dessa omfattar i huvudsak:
  • Tekniksupport samt garanti-och reklamationshantering
  • Tekniska rapporter till Subaru Japan
  • Serviceinfo/bulletiner, instruktionsböcker, verkstadshandböcker
  • Uppföljning och analys av kostnader och servicegrad till Subarus verkstäder tillsammans med controller
  • I samråd med servicemarknadsdirektör fastställa budget gällande garantiersättningar och serviceavtalskostnader
  • Kontakt med- och delaktig i förhandlingar med Subaru Corporation samt andra leverantörer
  • Kontakt med slutkunder
  • Deltagande i möten såväl internt inom Subaru-koncernen som externt i form av besök hos återförsäljare m.fl Driva olika projekt som vidareutvecklar företaget mot uppsatta mål
Bakgrund
Du har med dig erfarenheter av liknande ansvar och arbetsuppgifter, med fördel från vår bransch och i en organisation som består av kund/ÅF och slutkund/bilägare, men du kan likväl ha utvecklats som ledare inom närliggande grenar. Kanske arbetar du idag som verkstadschef på en bilverkstad och är redo för nästa kliv i karriären eller befinner dig i en liknande roll men söker en ny utmaning? Det primära är att du har vad som krävs för att utveckla affären, är en beprövad och positiv ledare, samt har förmågan att bygga goda och långsiktiga relationer med såväl kunder som medarbetare. Du har givetvis blick för helheten, kan fatta beslut och skapar en positiv stämning med delaktighet och engagemang i teamet. Vi utgår från att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, har goda datakunskaper och är en van systemanvändare. B-körkort är ett krav.

Om dig
Vi söker dig som är utåtriktad med en hög social kompetens, som är självständig och trygg i sitt ledarskap och som trivs som allra bäst när du får arbeta med- och utveckla andra människor. Som person är du flexibel, proaktiv och prestigelös, vilket kommer väl till pass i en roll som innefattar varierade arbetsuppgifter med såväl operativt såsom strategiskt arbete. Du är en naturlig relationsbyggare som enkelt skapar kontakt med andra människor och vinner deras förtroende genom din övertygande personlighet. Du motiveras av att driva förbättringsarbete, har lätt för att skapa teamkänsla omkring dig och ser enkelt helheten i en verksamhet. Är du dessutom lösningsorienterad, serviceminded och affärsmässig som person har du väldigt goda förutsättningar att lyckas i rollen.

Vi erbjuder dig
Förutom marknadsmässigt goda villkor erbjuds du ett omväxlande och utmanande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Du ansluter till en stabil organisation som har gott renommé i branschen och goda framtidsutsikter. Du ges möjligheten att påverka och utveckla såväl ditt eget så som verksamhetens arbete och processer. Detta är en roll för dig som trivs i en organisation med en familjär anda, där alla vill bidra och göra skillnad och där det ges utrymme för flexibilitet och utveckling.

Placering & Start
Tjänsten är placerad på Subaru Nordics huvudkontor i Arlöv intill Bernstorp och tillsättning är enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Daniel Hilvardén eller Anna Reiz på telefonnummer 040-6434845 alternativt via mail: info(at)futureandfriends.se.

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan!

Sökord: Servicechef, verkstadschef, bilverkstad, bilprovning, platschef, bilar, fordon, motor, eftermarknad, servicemarknad, Subaru
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker, Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För oss är framtiden viktig och vänskap är något vi håller högt. Vi är ett modern rekryterings- och bemanningsföretag.