Operativ inköpare till Lantmännen Maskin i Malmö

Operativ inköpare till Lantmännen Maskin i Malmö

Trivs du när du får vara spindeln i nätet med många kontaktytor i verksamheten? Är du lösningsorienterad och administrativt duktig? Är du dessutom noggrann, serviceminded och vill arbeta i ett utvecklingsinriktat och framgångsrikt bolag med internationella kontaktytor? Hos Lantmännen Maskin erbjuds du möjlighet till en spännande utmaning i karriären, i ett välrenommerat bolag med lång tradition inom sin bransch.

För direktrekrytering till Lantmännen Maskin söker vi nu en Operativ Inköpare som kommer att ingå i avdelningen för reservdelslogistik på den centrala reservdelsavdelningen i Malmö. Avdelningen distribuerar reservdelar och tillbehör till ca 300 egenägda och privata återförsäljare i Skandinavien. I rollen som Operativ inköpare erbjuds du en utvecklande och variationsrik roll med många kontaktytor i verksamheten, såväl intern som externt. Du ansluter du till ett trevligt och kompetent team om 7 kollegor med placering på Lantmännen Maskins kontor i Malmö.

Kulturen på arbetsplatsen präglas av en god gemenskap där man hjälps åt och stöttar varandra. Tillsammans värnar man om en hög trivsel på arbetsplatsen och arbetar aktivt för ett positivt arbetsklimat. Tjänsten är på heltid och planerad att tillsättas omgående varför vi gärna emotser din ansökan redan idag!

Företagspresentation
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 37 miljarder kronor på årsbasis. Genom att vi har forskning och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi ta ansvar från jord till bord. Läs gärna mer om oss på www.lantmannen.com

Lantmännen Maskin ingår i division Lantbruk som är ett av Lantmännens affärsområden. Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar samt verkstadstjänster och representerar bland andra varumärkena Valtra, Fendt, Kuhn och Väderstad. Vi är cirka 800 anställda och omsätter 3,4 miljarder kronor i ett rikstäckande anläggningsnät med maskinförsäljning, reservdelar/butik och verkstad. Läs gärna mer om oss på www.lantmannenmaskin.se

Om tjänsten
I din roll som Operativ Inköpare blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter den operativa anskaffningen och planeringen av reservdelar och tillbehör, från inköpsorder till matchning av inköpsfaktura. I samarbete med andra funktioner på reservdelsavdelningen säkerställer du också högsta möjliga leveransservice mot våra egenägda och privata återförsäljare. Du kommer ansvara för den dagliga kontakten och hanteringen av ca 30 leverantörer. Då operativt inköp och varuflödessupport arbetar mycket nära varandra så kommer du periodvis även att arbeta med supportfrågor mot våra kunder. Vidare kommer du att fortlöpande arbeta med förbättringar tillsammans med dina leverantörer i samverkan med interna samarbetsparter. Du rapporterar till Logistikchef/Reservdelar.

Din bakgrund
För att lyckas i tjänsten ser vi att du har genomfört en gymnasieutbildning och att du med fördel har arbetat ett par år inom operativt inköp, orderhantering, supply chain, distribution eller motsvarande. Du förstår materialflöden och har någon typ av erfarenhet av order och inköpsadministration. Har du dessutom en relevant högskoleutbildning inom inköp eller logistik är det mycket meriterande, men inget krav. Vidare är du mån om att förkovra såväl dig själv som verksamheten, är pigg på nya utmaningar och motiveras av utvecklings- och förbättringsarbete där digitala arbetssätt och effektivt nyttjande av IT-system är en självklar framgångsfaktor. För att klara rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift samt goda kunskaper i Office-paketet. Du har med fördel erfarenhet av arbete i något typ av affärssystem så som SAP och Movex M3.

Om dig
Som person har du god problemlösningsförmåga, du ser till helheten likväl som till detaljer och har en förmåga att ta till dig nya kunskaper snabbt. Det viktigaste är att du förstår processen för materialflöden, är administrativt duktig med förmågan att möta deadlines där ledtiderna I perioder är korta samtidigt som du med noggrannhet och god simultanförmåga upprätthåller kvalité I ditt arbete. Detta fordrar att du är strukturerad, trivs med ordning och reda omkring dig och kan prioritera var dina resurser kommer bäst till nytta. Vidare är du anpassningsbar och kundfokuserad, har enkelt för att skapa kontakt och att bygga goda och långsiktiga relationer med såväl kunder som medarbetare. Du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och resultat och är mån om att utvecklas tillsammans med verksamheten.

Vi erbjuder dig
Hos Lantmännen Maskin erbjuds du en flexibel och aktiv vardag med goda möjligheter till utveckling i en organisation som önskar involvera och ge stort ansvar till sina medarbetare. Du kliver in i en bransch i ständig förändring och utveckling där du kommer att få vara med på en spännande resa med möjligheter att påverka! Lantmännen arbetar aktivt med att säkerställa att vår arbetsplats är utvecklande för alla oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, religion eller funktionsnedsättning.

Placering & start
Tjänsten är placerad i Malmö på Bjurögatan 26 och är planerad att tillsättas omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en rekrytering på heltid, där du blir anställd direkt hos Lantmännen Maskin.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Daniel Hilvardén på telefonnummer 072-6006421 alternativt via mail: daniel@futureandfriends.se. Har du någon annan du känner och tror skulle passa för tjänsten? Tipsa oss gärna!

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 nov (15 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

För oss är framtiden viktig och vänskap är något vi håller högt. Vi är ett modern rekryterings- och bemanningsföretag.