Ekonomichef till Marabu Scandinavia

Ekonomichef till Marabu Scandinavia

För direktrekrytering till Marabu Scandinavia AB söker vi nu en Ekonomichef. Är du en affärsmässig och analytisk person med en god helhetssyn och stort driv? Vill du arbeta verksamhetsnära i ett utvecklingsinriktat bolag med internationella kontaktytor? På Marabu erbjuds du möjlighet till ditt nästa steg i karriären, som ekonomichef i ett välrenommerat och framgångsrikt bolag.

Företagspresentation
Marabu Scandinavia är ett helägt dotterbolag till Marabu GmbH & Co som är en av världens ledande tillverkare av tryckfärger för digital-, screen- och tampongtryck. Vår filosofi är att finnas nära kunden för att kunna erbjuda marknadens bästa service och kompetens. Flertalet av våra kunder finns inom industrin där kvalitet, kompetens och tillförlitlighet är självklara ingredienser i en relation mellan kund och leverantör. Marabu Scandinavia lägger också stor vikt vid att ha en plattform med ledande varumärken från erfarna leverantörer som ligger i framkant när det gäller kvalitet, produktivitet och miljö. Marabu Scandinavia har idag ca 40 anställda och drygt 140 MSEK i omsättning med huvudkontor i Malmö. Läs gärna mer om Marabu Scandinavia på www.marabu.se

Om tjänsten
Som ekonomichef hos Marabu erbjuds du en bred strategisk och operativ nyckelroll i bolaget med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. Du ansvarar för bolagets ekonomi med personalansvar för 5 personer på ekonomiavdelningen. Därutöver innefattar rollen administrativt ansvar för bolagets HR, IT och avtalshantering. I rollen förväntas du etablera, driva och utveckla en effektiv ekonomistyrning utifrån rådande lagstiftning, god redovisningssed och koncernens principer. Du säkerställer att kommunikationen mellan ekonomi och övrig verksamhet fungerar optimalt i verksamheten genom en tydlighet som grund. Du ingår i företagsledningen och arbetar nära bolagets VD som du också rapporterar till. Andra viktiga arbetsuppgifter och ansvarsområden i din roll är i huvudsak;
  • Ansvar för löpande redovisning, fakturering och betalningsflöden inklusive planering och uppföljning
  • Löpande rapportering och analys
  • Skatt- och momshantering
  • Budget och prognosarbete samt kassaflödesanalyser och nyckeltalsberäkning
  • Ansvar för bolagets ekonomiska rapportering till VD, styrelse, moderbolag och myndigheter
  • Uppdatera policys och implementering av rutiner för att förbättra verksamhetens arbetsprocesser
Din bakgrund
För att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef tror vi att du har minimum 5 års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet, med fördel inom liknande befattningar och ansvarsområden. Du har en akademisk bakgrund som civilekonom med kunskap och förståelse för ekonomiområdets samtliga delar och hur dessa samverkar. Du kommunicerar obehindrat i såväl svenska som engelska, är en mycket van användare av Excel och sätter dig enkelt in i nya affärssystem.

Om dig
Vi söker dig som är affärsmässig som person, som ser ekonomi som din stora passion och stimuleras av att arbeta brett inom ekonomiområdet. Med ett strukturerat arbetssätt och förmågan att se helheten identifierar du förbättringspotentialer i processer och rutiner som möter framtida behov. Du är förtroendeingivande och din kommunikativa förmåga i tal och skrift kommer väl till användning såväl internt som externt. Som chef är du trygg och intresserad av att utveckla och coacha människor.
För att lyckas i rollen tror vi även att du är handlingskraftig, kostnadsmedveten och analytisk till din läggning. Har du dessutom en stark drivkraft kombinerad med en utpräglad vilja att utveckla- och förbättra såväl dig själv som verksamheten har du goda förutsättningar att lyckas.

Vi erbjuder dig
I rollen som ekonomichef erbjuds du en utmanande nyckelposition i en framgångsrik organisation, i en informell miljö med duktiga och engagerade medarbetare som tillsammans värnar om en hög trivsel på arbetsplatsen. Du erbjuds goda möjligheter till personlig utveckling inom organisationen där dina prestationer belönas med konkurrenskraftiga villkor.

Placering & start
Tjänsten är placerad på Vevaxelgatan 1 i Malmö och tillsättning är enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Sanny Malmberg på telefonnummer 072-6006422 alternativt via mail: sanny@futureandfriends.se

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete för tjänsten vill vi uppmana dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Sanny Malmberg
Telefon 072-6006422
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 sept (19 dagar kvar)