Ekonomiansvarig till framgångsrikt och expanderande bolag

Ekonomiansvarig till framgångsrikt och expanderande bolag

För direktrekrytering till expansivt bolag i Malmö söker vi nu en Ekonomiansvarig.
Nu kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande möjlighet
som ekonomiansvarig i ett familjeägt och välrenommerat företag inom sin bransch. Du får möjligheten att axla en mångfacetterad nyckelposition på en modern och trevlig arbetsplats med duktiga och engagerade kollegor. Företagskulturen på arbetsplatsen präglas av en god gemenskap med en familjär anda där man hjälps åt och stöttar varandra. Medarbetarnas trivsel står högt på agendan och tillsammans värnar man om en hög trivsel på arbetsplatsen och arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla.

Funktionen är ny i verksamheten där behovet uppstår till följd av bolagets expansion och då man idag nått en betydande storlek. Denna rekrytering är därför strategiskt viktig för bolaget och dess framtid och erbjuder därför stora möjligheter för dig att vara med och påverka såväl i verksamheten så som i din arbetsroll. Tjänsten är tänkt att tillsättas snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Om tjänsten
I rollen som ekonomiansvarig erbjuds du en bred strategisk och operativ nyckelroll i bolaget med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. Du har det övergripande ansvaret för moderbolagets- och dess dotterbolags ekonomi med personalansvar för 2 personer på ekonomiavdelningen. Därutöver innefattar rollen även visst administrativt ansvar för bolagets HR, IT och avtalshantering. I rollen förväntas du etablera, driva och utveckla en effektivt fungerande ekonomifunktion i linje med bolagets strategiska målsättningar. Du kommer att arbeta nära bolagets VD och företagsledningen. Andra viktiga arbetsuppgifter och ansvarsområden i din roll är i huvudsak;
  • Löpande bokföring och redovisning
  • Skatter och deklarationer
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Leverantörs-/ och kundreskontra
  • Löpande rapportering och analys
  • Budget- och prognosarbete samt resultatuppföljning
  • Ansvar för bolagets ekonomiska rapportering till VD, styrelse, moderbolag och myndigheter
  • Uppdatera policys och implementering av rutiner för att förbättra verksamhetens arbetsprocesser samt löner och systematiskt arbetsmiljöarbete.
Bakgrund
För att vara framgångsrik i rollen som ekonomiansvarig tror vi att du har minimum 5 års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet, med fördel inom liknande befattningar och ansvarsområden. Du har förmodligen en akademisk bakgrund inom ekonomiområdet med kunskap och förståelse för ekonomiområdets samtliga delar och hur dessa samverkar. Du kommunicerar obehindrat i såväl svenska som engelska, är en mycket van användare av Excel och sätter dig enkelt in i nya affärssystem.

Om dig
Vi söker dig som brinner för ekonomi och siffror. Som ekonomiansvarig besitter du en stor noggrannhet, är flexibel som person och har en analytisk ådra. Du känner dig bekväm i att bära ansvar, vill vara med och påverka samtidigt som du månar om att utveckla såväl dig själv som företaget du arbetar för. Som kollega är du prestigelös, har en god känsla för service samtidigt som du är en lagspelare. Vidare är du positiv som person, har lätt för att engagera dig i dina åtaganden samt har en god förmåga att prioritera effektivt.

Vi erbjuder dig
Förutom marknadsmässigt goda villkor erbjuds du ett omväxlande och utmanande arbete i ett bolag med goda framtidsutsikter. Du ansluter till en mycket stabil organisation som har gott renommé i branschen och är måna om att utveckla sig. Du ges möjligheten att påverka och utveckla såväl ditt eget så som verksamhetens arbete och processer. Detta är en roll för dig som trivs i en organisation med en familjär anda, där alla vill bidra och göra skillnad och där det ges utrymme för flexibilitet och utveckling.

Placering & start
Tjänsten är placerad i Malmö och vi önskar tillsätta tjänsten snarast möjligast, eller enligt överenskommelse. Tjänsten är som utgångspunkt beräknad till heltid och en tillsvidareanställning men möjlighet till flexibilitet om deltid, 50-100%, finns gällande sysselsättningsgrad för rätt person.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterare Emilia Åkesson på telefonnummer 076-6774844 alternativt via mail: info@futureandfriends.se

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete samt önskar tillsätta tjänsten omgående uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 apr (36 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

För oss är framtiden viktig och vänskap är något vi håller högt. Vi är ett modern rekryterings- och bemanningsföretag.