Vikarierande stödpedagog till LSS-boende

Vikarierande stödpedagog till LSS-boende

Som stödpedagog ska du tillsammans med övriga medarbetare i arbetsgruppen implementera arbetssätt och metoder i verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår det att skapa och upprätthålla relationer, hjälpa till vid sociala kontakter samt förstås att stötta, handleda och vara brukarna behjälpliga i olika vardagssituationer. Alla stödinsatser (till exempel aktiviteter, städ, tvätt, mat, personlig omvårdnad och stöd), utgår ifrån brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftning samt Malmö stads LSS-plan och värdegrund. Arbetet ska främja självständighet, delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Du arbetar systematiskt med social dokumentation, och samarbetar med dina kollegor och andra aktörer i arbetet med brukarna utifrån deras genomförandeplaner och handlingsplaner, som ni utformar tillsammans med brukarna. Som stödpedagog har du särskilt fokus på att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer varje brukares delaktighet och självbestämmande. Malmö stads LSS-plan är vägledande för de värderingar, metoder och arbetssätt som all LSS-verksamhet utgår ifrån. Du deltar aktivt i att hitta lösningar och metoder för att utveckla arbetssättet. I uppdraget ingår även hantering av mediciner. Du arbetar dag, kväll och helg.

Kvalifikationer
Minst 60 HP eller 200 YH-poäng inom beteendevetenskap, gärna med socialpsykiatrisk inriktning. Du har erfarenhet av arbete inom LSS, psykiatri eller annan likartad verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med personer som har autism och intellektuell funktionsnedsättning. För att kunna möta brukarnas behov av stöd och trygghet behöver du vara både lugn, lyhörd, reflekterande och analytisk. Du har en god empatisk förmåga, och ditt bemötande är respektfullt. Vidare har du god självkännedom och kan reflektera över dina egna styrkor och svagheter. Du har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation. Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar. Du ser värdet av ett gott samarbete med kollegor och andra aktörer kring brukaren. Det är meriterande om du har kunskaper av att arbeta med tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Peter Stam
Telefon 0709-253906
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Vi söker dig som vill arbeta som stödpedagog på en gruppbostad enligt LSS för personer inom personkrets ett (personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd). Boendet är en villa beläget i ett villaområde och består av 4 lägenheter samt gemensamma utrymmen och trädgård. För närvarande befinner sig boendet i en förändringsprocess där en del ombyggnader gjorts med syfte att bättre möta brukarnas individuella behov. Medarbetarna arbetar en del på egen hand hos brukarna i deras lägenheter, men hjälps åt i det dagliga arbetet för att brukarna ska få bästa möjliga stöd i sin vardag.